20 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Azerbaycan, topraklarını müdafaa hakkına sahiptir. KarabaÄŸ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada iÅŸgalcidir” dedi.
Çelik, Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, basın toplantısı düzenledi.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın dış politikalar konusunda kapsamlı bir deÄŸerlendirme yaptığını, DoÄŸu Akdeniz‘de gelinen son nokta ve Azerbaycan‘a verilen ve verilecek destekler, Libya ve Suriye‘deki geliÅŸmelerin ele alındığını bildirdi.
ErdoÄŸan’ın kongre süreçleriyle ilgili TeÅŸkilat BaÅŸkanlığına talimatlar verdiÄŸini ve BaÅŸkanlığın da kapsamlı bir deÄŸerlendirme yaptığını belirten Çelik, “Ekim ayı içerisinde de bazı il kongrelerimiz baÅŸlayacak. Genel BaÅŸkanımız imkanlar ölçüsünde bu kongrelere ya mesaj göndererek ya video konferans yoluyla ya da imkanlar müsait olursa bizzat katılacaklar. TeÅŸkilatlarımız da bir araya gelecekler.” diye konuÅŸtu.
Toplantıda ayrıca Çevre ve Åžehircilik ile İnsan Hakları baÅŸkanlıklarınca sunumlar yapıldığını söyleyen Çelik, TBMM’de önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalara iliÅŸkin konuların görüÅŸüldüÄŸünü ifade etti.
İnsan Hakları BaÅŸkanlığının kapsamlı dosyalarla ilgili ve önümüzdeki dönemde insan hakları sorunlarına yaklaşımlarla ilgili stratejilerini sunduÄŸunu kaydeden Çelik, Çevre ve Åžehircilik BaÅŸkanı ÇiÄŸdem Karaaslan’ın da yaptığı sunumun, küresel iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi ve bunun Türkiye’ye yansımalar ile ilgili olduÄŸunu söyledi. Ömer Çelik, ÅŸunları söyledi:
“Artık tabii Kuzey Kutbundaki bir buzulun üstünde tek başına kalmış, herhangi bir yere gidemeyen o kutup ayısının durumu, sadece istisnai bir örnek deÄŸil. Bu örnek her tarafımızda, her gün çeÅŸitli vesilelerle bu iklim felaketine karşı karşıya kalıyoruz. SanayileÅŸmiÅŸ ülkeler denilen bazı ülkeler bu konuyu geriden takip ederek sadece dünyayı kirletme oranlarının azaltılmasına vurgu yapıyorlar. Bunun yeterli olmadığını, temiz stratejiler üretmek gerektiÄŸini, kapsamlı bir ÅŸekilde Çevre Åžehircilik BaÅŸkanımız anlattı.”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi”nin aslında sadece çevreyi korumak bakımından deÄŸil, temiz tutmak bakımından da önemli olduÄŸunu belirten Çelik, ÅŸöyle devam etti:
“Sayın Emine ErdoÄŸan Hanımefendi’nin öncülüÄŸündeki Sıfır Atık Projesi’nin çeÅŸitli kurumlara uygulanması ile birlikte son derece ilerici sonuçlar alındı. Tabii çeÅŸitli büyük projelerimizi ortaya çıkarırken karbon salınımını azaltan yaklaşımlar üretiliyor. İstanbul Havalimanı’nın list belgesine sahip olması gibi istisnai durumlar, baÅŸka ülkelerde olmayan önceliklerimiz var. Aynı ÅŸekilde yerli otomobilin de sıfır emisyonla çalışacak olması da bu hassasiyetimizi gösteren bir durum.”
MYK toplantısının iç ve dış politika ile ilgili gündemlerinin de kapsamlı bir ÅŸekilde deÄŸerlendirildiÄŸini vurgulayan Çelik, hayatını kaybeden Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’a Allah’tan rahmet diledi.
Terörle mücadelede hayatını kaybeden ÅŸehitlere de Allah’tan rahmet dileyen Ömer Çelik, “Terörle mücadele konusundaki eÅŸsiz fedakarlıklarını sürdürerek hayatını kaybeden ÅŸehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Aynı ÅŸekilde gazilerimize ÅŸükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye’nin terörle mücadelesi, dünyanın en haklı mücadelesidir. Son derece meÅŸru bir mücadeledir. Demokrasimizi, hukuk devletimizi korumak için bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.
AA
Türkiye’de koronavirüsten can kaybı 8 bin 130 oldu
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
412084 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
294834 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110524 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
72402 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
71783 kez okundu
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
İşsizlik oranı dördüncü çeyrekte geriledi
Altın ve gümüş kayıplarını telafi ediyor
Kadına dayak “kemik kırılmadığı sürece” serbest bırakıldı
Kapasite kullanımı şubatta gerilemeye devam etti
Eski İngiltere Prensi Andrew gözaltına alındı
Bir mobilya piyasadan toplatılıyor
Tüketici güveni 11 ayın en yükseğinde
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: 21 kişi adliye sevk edildi
Ücretsiz HPV aşısı Bilim Kurulu’na takıldı
Ramazan ayı başlıyor
İşsizlik oranı dördüncü çeyrekte geriledi
Altın ve gümüş kayıplarını telafi ediyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan