30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi yeniden kendi iç meseleleriyle boğuşan bir hale getirerek asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar." dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Vahdettin KöÅŸkü’nden canlı baÄŸlantıyla katıldığı Kuzey Marmara Otoyolu 5. Kesim Açılış Töreni’nde yaptığı konuÅŸmada, sözlerine, Kuzey Marmara Otoyolu Gebze-Ä°zmit kesiminin hayırlı olmasını dileyerek baÅŸladı.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Ä°stanbul’un batıdaki en uç noktasından baÅŸlayıp, ÅŸehri baÅŸtan sona katederek Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan 400 kilometre uzunluÄŸundaki büyük bir proje olduÄŸunu aktaran ErdoÄŸan, otoyolun inÅŸaatı biten kesimlerini 2016’dan beri peyderpey hizmete açtıklarını söyledi. 

ErdoÄŸan, son olarak mart ayında Kınalı-Çatalca kesiminin açılış törenini gerçekleÅŸtirdiklerini hatırlatarak, Gebze-Ä°zmit arasının baÄŸlantı yollarıyla birlikte 57 kilometreyi aÅŸan uzunluÄŸuyla bu projenin en önemli güzergahlarından biri olduÄŸunu aktardı.

Bu bölümün dahi tek başına viyadükleri, tünelleri, köprüleri, kavÅŸakları, üst ve alt geçitleriyle iftihar verici bir eser olduÄŸunu dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

“Mesela güzergah üzerindeki T2 Tüneli, 4 bin 200 metrelik mesafesiyle ülkemizin en uzun otoyol tüneli unvanına sahiptir. BilindiÄŸi gibi Kuzey Marmara Otoyolu ülkemizin insan ve araç trafiÄŸinin en yoÄŸun olduÄŸu bölgede inÅŸa edildi. BoÄŸaz trafiÄŸinin rahatlatılmasında bu otoyolun bir parçası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün önemli katkısı vardır. Ä°stanbul-Ä°zmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ile birlikte bölgede hizmete sunduÄŸumuz bir diÄŸer önemli eserdir. Dikkat ederseniz yol 2 çarpı 4’tür, yani dört gidiÅŸ, dört geliÅŸtir. Her zaman söylüyorum, yol medeniyettir. EÄŸer bu ÅŸekilde yolları olmayan ülke durumundaysanız medeni olmaktan bahsedemezsiniz. Ama bu ÅŸekilde yollara, viyadüklere, tünellere sahipseniz iÅŸte o zaman medeniyet yarışında sizi kimse kolay kolay yakalayamaz. Ä°nÅŸallah 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde olduÄŸu Kınalı-TekirdaÄŸ-Çanakkale-Balıkesir projesini de tamamladığımızda Marmara’yı ve Batı Anadolu’yu otoyol ağıyla kuÅŸatmış olacağız.” 

“Hizmete açılan bölüm TEM Otoyolu ve D100 Karayolundaki yükü de azaltacak”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Bugün hizmete açtığımız Gebze-Ä°zmit kesimi aynı zamanda TEM Otoyolu ve D100 Karayolundaki yükü de azaltacaktır. Tabii bu durum aynı zamanda Ä°stanbul-Ankara güzergahının en sıkışık kesiminin rahatlaması anlamına geliyor. Sakarya’ya kadar olan bölüm de bittiÄŸinde artık bu bölgedeki sıkıntı tamamen giderilmiÅŸ olacaktır. Böylece özellikle bayram, yaz tatili, ara tatil gibi dönemlerde onlarca kilometre uzunluÄŸa ulaÅŸan araç trafiÄŸi tarihe karışacaktır.” diye konuÅŸtu. 

Yine bu güzergahın ülkeye yıllık katkısının zamandan 270 milyon lira, akaryakıttan 317 milyon lira, emisyon salınımın azalmasından 8 milyon lira olmak üzere 595 milyon lirayı bulacağını belirten ErdoÄŸan, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

“Bu eserin milletimize kazandırılmasında emeÄŸi geçen bakanlığımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden iÅŸçisine herkesi tebrik ediyorum. Ülkeye ve millete hizmet yolculuÄŸu son durağı olmayan, mesafe katettikçe çıtayı yükseltmek gereken heyecanı ve enerjiyi hep artırmak icap eden bir davadır. Yol, elektrik, içme suyu, atıksu gibi altyapı hizmetleriyle mimari eserler aynı zamanda medeniyet göstergesidir. EÄŸitim, saÄŸlık, kültür gibi medeniyet unsurları bu altyapı üzerinde yükselir.”

“Asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi:

Türkiye’yi yeniden kendi iç meseleleriyle boÄŸuÅŸan bir hale getirerek asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar. 10 yıl önce 2023 hedefleriyle milletimizin huzuruna çıktığımızda birilerinin tek derdi birkaç ay sonra yapılacak seçimlerdi. Aradan geçen bunca zamana raÄŸmen karşımızda halen ufku yapılacak ilk seçimleri geçemeyen bir siyaset anlayışı var. Yılın üçüncü çeyreÄŸinde üretmeye devam ederek salgının etkilerinin önemli bir kısmını geride bıraktık. SaÄŸladığımız uygun finansan etkisiyle, konut ve otomobilde rekorlar ardı ardına geliyor. Ä°stihdam edilenlerin sayısı, salgının etkilerini en yoÄŸun hissettiÄŸimiz nisandan beri yükseliyor. Önümüzdeki dönemde istihdam daha da artacak. Ä°nÅŸallah 3. çeyreÄŸi her kesimi memnun eden bir büyüme oranıyla kapatacağız. Türkiye’yi Afrika’nın Güney Amerika’nın ücra köÅŸelerindeki ülkelerle aynı not kategorisine sokanlara en güzel cevabı baÅŸarımızla vereceÄŸiz.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BUDO’nun bazı seferleri iptal edildi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.