13 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İçiÅŸleri Bakanlığı, 30 AÄŸustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili yasaklama kararının olmadığını, yeni tip kronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bazı tedbirlerin alındığını bildirdi.
Bakanlıktan, “İçiÅŸleri Bakanlığınca 30 AÄŸustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklandığı” iddiasına iliÅŸkin yapılan açıklama yapıldı.
Ulusal ve Resmi Bayramlar İle Mahalli KurtuluÅŸ Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar YönetmeliÄŸi hükümleri uyarınca icra edilen 30 AÄŸustos Zafer Bayramı kutlamaları ile ilgili Bakanlıkça alınan yasaklama kararının bulunmadığı aktarılan açıklamada, 19 AÄŸustos 2020 tarihli yazıyla yapılan düzenlemenin, Kovid-19 salgını ile mücadelede içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat süreci içerisinde alınması gereken tedbirlerin valiliklere bildirilmesi olduÄŸu kaydedildi.
Açıklamada, bu çerçevede Kovid-19 salgını ile mücadele sürecinin baÅŸladığı andan itibaren diÄŸer dini ve resmi bayramlarda olduÄŸu gibi bayram kutlamalarında kamu görevlileri baÅŸta olmak üzere vatandaÅŸların fiziki mesafe kurallarına aykırılık oluÅŸturacak ÅŸekilde kalabalıklara neden olunmaması için bazı tedbirlerin alınması ve çeÅŸitli kısıtlamalara gidilmesinin valiliklerden istenildiÄŸi belirtildi.
Benzer uygulamaların bu yıl içerisindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları ile Ramazan ve Kurban Bayramı bayramlaÅŸma programları için de yapıldığı ifade edilen açıklamada, Kovid-19 salgınının yeniden ivme kazanmaya baÅŸladığı bu günlerde bulaşıcılığı çok yüksek olan hastalığın yayılımını azaltmak için her türlü etkinliÄŸin belirlenen kurallar çerçevesinde mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasının bir zorunluluk olduÄŸu belirtildi.
Önümüzdeki günlerde 98’inci yıl dönümü kutlanacak Zafer Bayramı’nın da içerisinde bulunulan salgın koÅŸullarına göre kutlanması, çelenk sunma ve ÅŸehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla gerçekleÅŸtirilmesi, bunun dışındaki etkinliklerin ise yüz yüze etkinlikler yerine özellikle dijital imkanların kullanılarak yapılmasının salgınla mücadelenin bir gereÄŸi olarak karşıya çıktığı belirtildi.
Açıklamada, bu doÄŸrultuda resmi programlarda resepsiyonların yapılmamasının da salgınla mücadele sürecinin bir gereÄŸi olduÄŸu aktarıldı.
Salgının ÅŸehir, bölge, kiÅŸi, etkinlik gibi unsurlara göre hareket etmediÄŸinin bilinmesi gerektiÄŸine dikkat çekilen açıklamada, devletin ve özelinde İçiÅŸleri Bakanlığının her türlü tedbir kararını tüm etkinlikler için hiçbir ayrım gözetmeden aldığı vurgulandı.
AA
Aldatıcı indirimli satış yapanlara ceza yağdı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
418707 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295168 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110871 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
79025 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
78411 kez okundu
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan