30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Bakan Selçuk’tan LGS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak LGS kapsamındaki merkezi sınavda hiçbir soru iptali olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, yazılı açıklamasında, LGS kapsamındaki merkezi sınav uygulamasının, 20 Haziran’da baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirildiÄŸini vurguladı. 

Ä°ki oturum halinde uygulanan sınavın ilk oturumuna 1 milyon 472 bin 88 öÄŸrenci, ikinci oturumuna ise 1 milyon 472 bin 303 öÄŸrencinin katıldığını bildiren Selçuk, “2019 yılındaki sınava 1 milyon 29 bin 555 öÄŸrencinin katıldığı göz önüne alındığında, 2020 yılında sınava katılan öÄŸrenci sayısında yüzde 43’e yakın bir artış gerçekleÅŸti. Salgın döneminin koÅŸulları ve sınava katılan öÄŸrenci sayısındaki önemli artışa raÄŸmen 2020 yılında merkezi sınav, sorunsuz bir ÅŸekilde uygulandı.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

“Kovid-19 salgını kapsamında her türlü önlem alındı”

Bakan Selçuk, Kovid-19 salgını kapsamında her türlü tedbirin alındığının altını çizerek, “2020 yılında merkezi sınavın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yapılması gerekliliÄŸi nedeniyle uygulama sürecinin tümünü kapsayan saÄŸlık önlemleri alındı.” ifadesini kullandı. 

Bakanlık olarak merkezi sınava katılacak tüm öÄŸrencilerin sınava kendi okullarında girebilmelerini saÄŸladıklarının altını çizen Selçuk, LGS kapsamında ilk kez gerçekleÅŸtirilen bu uygulama ile öÄŸrencilerin sınav sürecine iliÅŸkin kaygılarını azaltmaya ve sınav günü oluÅŸabilecek fazladan hareketliliÄŸi önlemeye çalıştıklarını aktardı. 

Bu karar sonrasında sınav uygulanan okul sayısının büyük bir artış gösterdiÄŸine dikkati çeken Selçuk, geçen yıl 3 bin 873 okulda uygulanan merkezi sınavın, bu yıl 18 bin 139 okulda uygulandığını, okul sayısında beÅŸ kata yakın bir artış gerçekleÅŸtiÄŸini belirtti. 

SaÄŸlık nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sınav görevlisi sayısında da büyük bir artış gerçekleÅŸtirdiklerini bildiren Selçuk, geçen yılki merkezi sınavda yaklaşık 148 bin öÄŸretmen görev yaparken bu yılki merkezi sınavdaki görevli sayısının iki kattan fazla artarak 353 bine ulaÅŸtığına iÅŸaret etti.

“Soru iptali yok”

Milli EÄŸitim Bakanı Selçuk, sınav sonrasındaki süreçle ilgili deÄŸerlendirmede ise ÅŸunları kaydetti:

“Sınav sonrasında hiçbir soru iptali olmadı. Sınav sonuçları uzmanlarımız tarafından hazırlanan deÄŸerlendirme raporuyla birlikte 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. DeÄŸerlendirme raporunda sınavda öÄŸrencilerin gösterdikleri performans ve testlerin özellikleri detaylı bir ÅŸekilde ele alınacak. 16 Temmuz 2020’de merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde tercih kılavuzu da açıklanacak. Sınav sonuçlarını öÄŸrenen öÄŸrenciler, aynı gün yayımlanacak tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre tercih iÅŸlemlerine baÅŸlayabilecek. Sürece büyük emek veren tüm çalışma arkadaÅŸlarıma teÅŸekkür ediyorum.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Merkez Bankası Temmuz Ayı Beklenti Anketi yayımlandı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.