18 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya‘nın camiden müzeye dönüÅŸtürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.
Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet DerneÄŸi, Ayasofya’nın camiden müzeye dönüÅŸtürülmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle Danıştayda dava açtı.
Davayı duruÅŸmalı inceleyen Daire, 2 Temmuz’daki duruÅŸmada tarafları dinledi.
Duruşmanın ardından dosyayı inceleyen Danıştay 10. Daire kararını verdi.
Daire, Ayasofya’nın camiden müzeye dönüÅŸtürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet DerneÄŸi, Ayasofya için ilk olarak 2005’te Danıştay’a dava açmıştı. Dernek, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulmasını istemiÅŸti.
Danıştay 10. Dairesi, 24 Haziran 2005’te söz konusu Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurma istemini reddetmiÅŸti. Daire 2008’de ise Ayasofya Camisi’nin müze olarak kullanılmasında hukuka aykırılık bulunmadığına iÅŸaret ederek, davayı reddetmiÅŸti.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Dairenin bu kararını onamıştı. Dernek, 2016’da tekrar Danıştaya dava açmıştı.
DerneÄŸin, Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel baÅŸvuru hakkında ise 2018’de karar verilmiÅŸti. Yüksek Mahkeme, Ayasofya’nın namaz kılınması için ibadete açılması yönündeki talebin reddedilmesi nedeniyle din ve vicdan hürriyetinin ihlal edildiÄŸi iddiasıyla yapılan baÅŸvuruyu, “incelenmeksizin kiÅŸi bakımından yetkisizlik” nedeniyle kabul edilemez bulmuÅŸtu.
AA
Süt ve süt ürünleri devinin iflas talebi kabul edildi
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
420251 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295255 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110961 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
80561 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
79929 kez okundu
ABD-İsrail-İran Savaşı 18. gününe girdi
Türkiye’nin baklava devi satılıyor
Altın fiyatlarında sınırlı yükseliş
Gazeteci Fatih Altaylı beyin ameliyatına alındı
İBB yolsuzluk davasında ikinci hafta başlıyor
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
İcra dosyası ilk çeyrek bitmeden 407 bin arttı
Yurt dışında marka alan ihracatçılara kira ve tanıtım desteği
İlber Ortaylı’nın cenaze töreni bugün
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
ABD-İsrail-İran Savaşı 18. gününe girdi
Türkiye’nin baklava devi satılıyor
Altın fiyatlarında sınırlı yükseliş
Gazeteci Fatih Altaylı beyin ameliyatına alındı
İBB yolsuzluk davasında ikinci hafta başlıyor
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
İcra dosyası ilk çeyrek bitmeden 407 bin arttı
Yurt dışında marka alan ihracatçılara kira ve tanıtım desteği
İlber Ortaylı’nın cenaze töreni bugün
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan