18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Kongre Merkezi’nde, Vali Seddar Yavuz, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Tahir Büyükakın ve ilçe belediye baÅŸkanları ile bir araya gelen Kurum, daha sonra Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi yöneticileriyle görüÅŸtü.
Kurum, toplantının ardından burada yaptığı konuÅŸmada, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 büyüklüÄŸünde bir deprem meydana geldiÄŸini söyledi.
“Hamdolsun can kaybımız söz konusu deÄŸil, yaralımız yok. Bakanlığımızın ilgili ekipleri hemen olay yerine intikali gerçekleÅŸtiriyorlar ve hasar tespit çalışmalarına baÅŸlıyorlar.” diyen Kurum, aynı ÅŸekilde dün Van’da 5,4 ÅŸiddetindeki depremden dolayı ekiplerin hasar tespit çalışmalarını 15 mahallede yaptığını kaydetti.

Bakan Kurum, Bursa, İstanbul, Van, Manisa ve Bingöl’de ekiplerin sahada olduÄŸunu dile getirerek, “VatandaÅŸlarımızın yarasını en kısa sürede sarmak suretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza Allah’ta rahmet, yakınlarına baÅŸ saÄŸlığı diliyoruz. En kısa zamanda da yaralarını saracağımızdan emin olmalarını ifade etmek istiyorum.” açıklamasında bulundu.
Türkiye’nin deprem bölgesi olduÄŸunu, bugün bulundukları Kocaeli’nin geçmiÅŸte önemli acılar yaÅŸadığını aktaran Kurum, depreme hazır ÅŸehir çalışmalarını o günden beri sürdürmeye gayret gösterdiklerini bildirdi.
Kurum, Kocaeli’nin bu anlamda önemli bir dönüÅŸüm gerçekleÅŸtirdiÄŸini belirterek, hem Gölcük hem diÄŸer ilçelerde bu dönüÅŸümleri kararlı ÅŸekilde yaptıklarını söyledi.
İklim değişikliğinin etkileri
Türkiye’nin iklim deÄŸiÅŸikliÄŸinin etkilerini net ÅŸekilde hissettiÄŸini ifade eden Kurum, ÅŸöyle konuÅŸtu:
“Derelerin taÅŸması, heyelanlar, seller ve aşırı yağışlar sebebiyle de vatandaÅŸlarımız bu noktada hayatlarını verecek kadar etkilenmektedir. Bize düÅŸen bu çerçevede topyekun hareket etmek durumundayız. Bir ilçenin, bir ilin tek başına yapabileceÄŸi bir çalışma deÄŸildir. Vatandaşımızla bugüne kadar hep birlikte hareket ettik. En son virüs sürecinde dünyaya örnek olacak bir tavır sergiledik. Deprem ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi konusunda da aynı davranışı vatandaşımızdan ve belediyelerimizden bekliyoruz. Bu noktada Sayın CumhurbaÅŸkanımızın talimatları çerçevesinde yapılması gereken destek ne ise bu destekleri inanın tüm ekibimizle gece gündüz vermeye gayret gösteriyoruz. Tekrar yaralanan arkadaÅŸlarımıza acil ÅŸifalar, hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bursa‘da hasar tespit çalışmalarımız tamamlandı. Kestel, Orhangazi, İznik ve İnegöl’de 10 ağır hasarlı, 35 az hasarlı, diÄŸer incelenen 192 yapı ve 10 fabrikamızın da hasarsız olduÄŸu tespit edildi. Bursa‘da olayın olduÄŸu andan itibaren ekiplerimiz çalışmalarını süratli bir ÅŸekilde tamamladılar. Åžu anda Van’da ve Manisa’da ekiplerimiz çalışmalarını en hızlı ÅŸekilde yapacaklar.”
“Bakan Yardımcımız, İçiÅŸleri Bakan Yardımcımızla iki gündür sahadalar”
Kurum, sözlerine ÅŸöyle devam etti:
“DiÄŸer taraftan İstanbul’da yaÅŸanan selde hemen olay esnasında, olur olmaz, İl MüdürlüÄŸümüz ekipleri olay yerine intikal ettiler. Bakan Yardımcımızı görevlendirdik. Bakan Yardımcımız, İçiÅŸleri Bakan Yardımcımızla birlikte iki gündür sahadalar. Burada da gerekli tahkikat hem hukuki yönde hem teknik yönde yapılmaktadır. Bu çerçevede de İmar Kanunu’nda iskan edilebilecek binaları net bir ÅŸekilde tariflemiÅŸ durumdayız. Kret kotunu 1,5 metre aÅŸmak kaydıyla iskan edilebileceÄŸi, yine bodrum katlarda daha önce yaÅŸanan bir sel vardı Samsun’da hepiniz hatırlarsınız. Bu selden sonra da imar yönetmeliÄŸinde gerekli deÄŸiÅŸiklik yapıldı ve o çerçevede temel kotunu ancak 50 santimetre seviyesinde gömebiliyoruz, diÄŸer tarafını eÄŸer iskan edeceksek herhangi bir taÅŸkın riski yoksa da bu çerçevede geri kalan kısmını açmak durumundayız.”
AA
Bakan Pakdemirli’den çiftçiye müjde
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392031 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293824 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109436 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
51969 kez okundu
5
Pegasus’tan İsrail kararı
51954 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan