19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Uzaktan eÄŸitim süreci 19 Haziran’da sona eriyor

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 18 milyon öğrenci için uzaktan eğitim süreci 19 Haziran'da sona erecek.

Koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında, 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından baÅŸlanan uzaktan eÄŸitim süreci, 2019-2020 eÄŸitim öÄŸretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. 

Milli EÄŸitim Bakanlığınca, eylül ayında ilkokula baÅŸlayacak çocuklar için yaz okulları açılacak. Ayrıca, EBA TV’de 29 Haziran’da tüm yaz tatilini kapsayacak yeni yayın kuÅŸağı baÅŸlatılacak.

EBA TV’de TYT ve AYT deneme sınavları, 17-18 Haziran ve 20-21 Haziran’da düzenlenecek.

LGS 20 Haziran’daLiselere GeçiÅŸ Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ise 20 Haziran’da uygulanacak. Sınavda, koronavirüse karşı tedbirler alınacak. Sınav sonuçları, 16 Temmuz 2020 tarihinde “https://www.meb.gov.tr” internet adresinden açıklanacak.

ÖSYM, 27-28 Haziran’da YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı’nı (2020-YKS) gerçekleÅŸtirecek.

ÖÄŸretmenlerin yaz dönemi seminerleri 22 Haziran’da baÅŸlayacak

Milli EÄŸitim Bakanlığınca, normalleÅŸme süreci kapsamında 1 milyona yakın öÄŸretmenin yaz dönemi mesleki çalışmaları, 22-30 Haziran’da yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlenecek.

Öte yandan, okulların açılacağı tarihe kadar 500 bin öÄŸretmen ve okul yöneticisi için Türk eÄŸitim tarihinin en büyük uzaktan eÄŸitim mesleki geliÅŸim programı yürütülecek.

Telafi ve uyum eÄŸitimleri 31 AÄŸustos’ta baÅŸlatılacak

Resmi eÄŸitim ve öÄŸretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eÄŸitimi, 31 AÄŸustos Pazartesi günü baÅŸlayacak. Yüz yüze telafi eÄŸitimleri üç hafta sürecek ve ders yılında destekleme ve yetiÅŸtirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek.

Bu süreçte, öÄŸrencilerin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eÄŸitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoÄŸunlaşılacak.

Özel okullar ise 15 AÄŸustos itibarıyla öÄŸrencilerinin gereksinimlerini dikkate alarak en az üç hafta olacak ÅŸekilde, yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eÄŸitiminin baÅŸlangıç tarihini ve süresini kendileri belirleyecek.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk narenciyesini en çok Ruslar tüketti

HIZLI YORUM YAP