19 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Koranavirüs nedeniyle İran’da yaÅŸanan ölümlerin ardından Türkiye ile İran arasındaki Gürbulak Sınır Kapısı’nda bir dizi tedbirler alınmaya baÅŸlandı. Gürbulak Gümrük Kapısı, giriÅŸ-çıkışlara kapatılırken, SaÄŸlık Bakanlığı’nın kararıyla gümrük sahasının bulunduÄŸu alanda, sahra hastanesi kuruluyor.
Milli Savunma Bakanlığı, SaÄŸlık Bakanlığı personeli ve sahra hastanelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait nakliye uçağı ile AÄŸrı’daki havalimanına getirilen malzemeler, sabah erken saatlerde kamyonlarla gümrük kapısına taşındı. Malzemelerin gelmesi ile birlikte yoÄŸun bir çalışma baÅŸlatıldı. Yan yana odalar halinde kurulan sahra hastanesinde, Gürbulak Sınır Kapısı’na gelecek olan Türk vatandaÅŸları, kontrolden geçirilip, gözetim altında tutulacak.

Durumu ÅŸüpheli görülen hastalar ise, Erzurum’da yapımı tamamlanan ÅŸehir hastanesine sevk edilecek.
KAPIKÖY GÜMRÜK KAPISI’NA SAHRA HASTANESİ KURULUYOR
Koranavirüs nedeniyle İran’da yaÅŸanan ölümlerin ardından Türkiye ile İran arasındaki en uzun sınır hattına sahip olan Van’da da bir dizi tedbirler alınmaya baÅŸlandı. Kapıköy Gümrük Kapısı giriÅŸ ve çıkışlara kapatılırken, SaÄŸlık Bakanlığı’nın kararıyla da gümrük sahasının bulunduÄŸu alana sahra hastanesi kuruluyor. SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından Kapıköy Gümrük Kapısı’nda yoÄŸun bir çalışma baÅŸlatıldı. Maskeli oldukları gözlenen ekipler, sahra hastanesinin kurulacağı alanda bulunan karları temizlemeye baÅŸladı. Kamyonlara yüklenen karlar belirlenen noktalara taşınırken, hastanenin en kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiÄŸi belirtildi.

Bu arada, İran’dan giriÅŸ ve çıkışlara kapatılan Kapıköy Sınır Kapısı’na gelecek olan Türk vatandaÅŸları, öncelikle bu hastanede kontrolden geçirilip gözetim altında tutulacak. Durumu ÅŸüpheli görülen hastaların ise, Van’daki özel hastaneye alınmaları saÄŸlanacak.
AA
Meyve püresi ihracatında…
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392402 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293838 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109449 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52337 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
52088 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan