13 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Antik kentleriyle konuklarını tarihte yolculuÄŸa çıkaran, deniz, kum ve güneÅŸiyle büyüleyen, güzel koyları, kanyonları, maÄŸaraları ve ÅŸelaleleriyle cazibe merkezi olan Antalya, milyonlarca turiste ev sahipliÄŸi yapıyor.
Turistlerin ilk tercihleri arasında yer alan Antalya, ağırladığı konuk bakımından da rekorlarla anılıyor.
AA muhabirinin, İl Kültür ve Turizm MüdürlüÄŸünün Antalya Havalimanı verilerinden derlediÄŸi bilgiye göre, 1 Ocak-31 Ekim 2019’da kente gelen yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,4 artış kaydedildi.
Antalya’ya, bu yıl 31 Ekim’e kadar 14 milyon 136 bin 150 yabancı turist geldi. Günlük ve aylık bazda gelen turist sayısında tüm zamanların rekorlarının kırıldığı kenti, en çok Rus turistler ziyaret etti.
Geçen sene toplamda 4 milyon 801 bin, 1 Ocak-31 Ekim döneminde ise 4 milyon 681 bin 299 Rus turistin ziyaret ettiÄŸi Antalya’ya, bu yılın aynı döneminde Rusya’dan 5 milyon 414 bin 602 ziyaretçi geldi.
Ruslardan ciddi talep var
Profesyonel Otel Yöneticileri DerneÄŸi BaÅŸkanı Ülkay Atmaca, AA muhabirine, sektör için Rusya’nın önemli bir kaynak pazar olduÄŸunu söyledi.
Rus turist bakımından otellerde halen doluluk yaÅŸandığını belirten Atmaca, Rus misafir sayısının her geçen yıl arttığını bildirdi. Atmaca, “Rusya ÅŸu anda en önemli ve birinci pazarımız. Bu pazarı 3 yılda buralara getirmek sektörün ve paydaÅŸlarının baÅŸarısıdır. Halen talep alan Rus pazarı, kışın da önemini ve artışını gösterecek.” dedi.
“Antalya gelecek sene 20 milyona yaklaÅŸacak”
Turizmde “her ÅŸey dahil” sisteminin geliÅŸtiricisi olarak bilinen Cem Kınay da Türk turizminde güzel bir yıl yaÅŸandığını söyledi.
Antalya’nın gelecek sene 20 milyon turist sayısına yaklaÅŸacağını belirten Kınay, “Turizmciler bu sene gülüyor. Özellikle Antalya ve İstanbul’daki turizmcilerin yüzü gülüyor, keyfi yerinde. Gelen turistlerde rekorlar kırılıyor. Çünkü hem Antalya’da hem İstanbul’da hem de Türkiye genelinde bu sene rakamlar çok iyi.” diye konuÅŸtu.
AA
Marmara’da sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
418681 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295167 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
110870 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
79000 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
78386 kez okundu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
Teklif yasalaştı. Milli parklarda yeni dönem
Cari denge 6,8 milyar dolar açık verdi
Petrol tekrar 100 doların üzerine çıktı
Limonda gümrük vergisi düşürüldü
İspanya, İsrail’deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih netleşti
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan