30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Azerbaycan ile Tercihli Ticaret AnlaÅŸması imzalamayı öngörüyoruz”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan:
"Türk Konseyi Zirvesi 14-15 Ekim'de Azerbaycan'da toplanacak. Bu vesileyle Azerbaycan ile Türkiye arasında Tercihli Ticaret Anlaşması imzalamayı öngörüyoruz"
"Türkiye'nin ekonomisi kendi dinamikleriyle güçlenerek devam edecektir"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Konseyi Zirvesi’nin 14-15 Ekim’de Azerbaycan’da toplanacağını belirterek, “Bu vesileyle Azerbaycan ile Türkiye arasında Tercihli Ticaret AnlaÅŸması imzalamayı öngörüyoruz.” dedi. 

Ticaret Bakanlığında gerçekleÅŸtirilen törende, Bakan Pekcan ve Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi BaÅŸkanı Sefer Mehdiyev tarafından “Türkiye ile Azerbaycan Arasında BasitleÅŸtirilmiÅŸ Gümrük Hattına Ä°liÅŸkin Mutabakat Zaptı” imzalandı. 

Pekcan, burada yaptığı konuÅŸmada, 14-15 Ekim’de Türk Konseyi Zirvesi‘nin Azerbaycan’da toplanacağını dile getirerek, bu vesileyle Azerbaycan ile Türkiye arasında Tercihli Ticaret AnlaÅŸması imzalamayı öngördüklerini bildirdi.

Geçen yılın küresel ekonomi için zor bir yıl olduÄŸunu, 2019’u ise bir dengelenme süreci olarak gördüklerini belirten Pekcan, ÅŸöyle devam etti:

“Ä°hracatımızın hem Türkiye’nin cari dengesine katkı hem de Türkiye’nin büyümesine katkı saÄŸlamasına gayret edeceÄŸiz. 2018’de net ihracatımızın büyümeye katkısı 4,2 puan olmuÅŸtur. Bu sene ilk çeyrekte 12,1, ikinci çeyrekte 7,4, ilk yarıda da Bakanlık olarak biz 9,7 puan olduÄŸunu hesaplıyoruz. Yakın zamanda Türkiye Ä°statistik Kurumu da bu verileri açıklayacaktır.” 

Pekcan, bakanlık olarak dijitalleÅŸmeye ve uluslararası iliÅŸkilere önem verdiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin ekonomisi kendi dinamikleriyle güçlenerek devam edecektir. Gerek ihracatımız gerek ekonomik büyümemiz kendi üretimimizle, kendi ihracatımızla, eÄŸitimli ve tecrübeli iÅŸ gücümüzle dengeli bir süreçte devam etmektedir. Bu arada ekonomik iÅŸ birliÄŸi yaptığımız ülkelerle iliÅŸkilerimizi tutarlı görüÅŸmeler halinde sürdürebilmek için gayret içindeyiz.” diye konuÅŸtu.

Barış Pınarı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerine muvaffakiyet dileyen Pekcan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevlerini baÅŸarıyla ifa edeceÄŸinden kuÅŸkularının olmadığını dile getirdi. 

Teröristlerce dün sivillere ateÅŸ açıldığını, bugün de Mardin Nusaybin’de görev yapan basın mensuplarına silahlı saldırıda bulunulduÄŸunu hatırlatan Pekcan, en az kayıpla bu operasyonun gerçekleÅŸtirileceÄŸine inandıklarını söyledi.

Protokol ticaretin kolaylaştırılmasına hizmet edecek

Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi BaÅŸkanı Sefer Mehdiyev de imzalanan protokolün hem ticaretin kolaylaÅŸtırılmasına hizmet edeceÄŸini hem de gelecek hafta imzalanması planlanan Tercihli Ticaret AnlaÅŸması’nın uygulanmasına destek ve temel oluÅŸturacağını ifade etti.

Mehdiyev, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu ve diÄŸer alanlarda taşımacılığın kolaylaÅŸtırılması ve Türkiye ile kardeÅŸlik baÄŸlarını pekiÅŸtirmek için gerekeni yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, “Azerbaycan gümrüklerinde dijital ortamda elektronik veri paylaşımı konusunda ticaret yaptığımız ülkelerle iÅŸ birliÄŸine hazır olduÄŸumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bursalı kız çocukları Vodafone ile “yarını kodladı”

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.