30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Guldar domatesi için coğrafi işaret hazırlığı

Bingöl Üniversitesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Guldar domatesine coğrafi işaret alınması için çalışma başlattı.
Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen:
"Olağanüstü lezzetin Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması için ilk adımı atıyoruz"

Bingöl Üniversitesi ve Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸünce, Guldar domatesine coÄŸrafi iÅŸaret alınması amacıyla çalışma baÅŸlatıldı.

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesinde, ilde iki farklı bölgede yetiÅŸtirilen 7 domates çeÅŸidinin tat testi jüri üyelerinin katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah TaÅŸkesen, Guldar domatesine coÄŸrafi iÅŸaret alınması konusunda “Lezzet bakımından Guldar domatesi olaÄŸanüstü bir tat. Bu olaÄŸanüstü lezzetin Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması için ilk adımı atıyoruz. Mesela dünyanın en zenginleri Bilecik Çaltı’dan domates sipariÅŸi verip özel mutfaklarında tüketiyor. Guldar domatesi de bu ÅŸekilde talep görebilir.” dedi.

Tarımsal Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nusret Özbay ise yerel tohumların kayıt altına alınması ve korunmasının önemli olduÄŸunu söyledi.

Daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. Abdullah TaÅŸkesen, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. KaÄŸan Kökten, Ä°l Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası BaÅŸkanı Yılmaz Çapak, Bingöl Ziraat Odası BaÅŸkanı Mustafa Karaaslan, Bingöl Damızlık Sığır YetiÅŸtiricileri BirliÄŸi BaÅŸkanı DoÄŸan Koç ile Bingöl Arı YetiÅŸtiricileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Can Üzer’in de yer aldığı jüri tat testine katıldı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Meteorolojiden 5 bölge için sağanak uyarısı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.