20 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, ihracat birim değer endeksi ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,0 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 15,4, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 10,5 artarken, yakıtlarda yüzde 9,8 azaldı. İmalat sanayinde de (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 14,0 arttı.
İhracat miktar endeksi ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,1 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 12,5 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 8,4, yakıtlarda yüzde 20,8 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 14,6 azaldı.
İthalat birim değer endeksi ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,3 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 7,3 arttı, yakıtlarda yüzde 16,9 azaldı. Ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 2,1, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 9,3 arttı.
İthalat miktar endeksi ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 4,5 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 2,9 arttı, yakıtlarda yüzde 3,3 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 3,5 azaldı.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ihracat miktar endeksi; 2026 Aralık ayında 146,4 iken 2026 Ocak ayında yüzde 5,0 oranında azalarak 139,1 oldu. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise ihracat miktar endeksi; 2025 yılı ocak ayında 139,3 iken 2026 yılı ocak ayında yüzde 11,7 oranında azalarak 122,9 oldu.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ithalat miktar endeksi; 2026 Aralık ayında 130,6 iken 2026 Ocak ayında yüzde 3,0 oranında azalarak 126,7 oldu. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise ithalat miktar endeksi; 2025 yılı ocak ayında 122,0 iken 2026 yılı ocak ayında yüzde 2,9 oranında azalarak 118,5 oldu.
İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine bölünmesiyle hesaplanan ve 2025 yılı ocak ayında 89,6 olarak elde edilmiş olan dış ticaret haddi, 5,7 puan artarak, 2026 yılı ocak ayında 95,3 oldu.
İsrail, Lübnan’a kara harekatı başlattı
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
354129 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
112516 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
32093 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
27062 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
25788 kez okundu
دليل شامل لرمز ترويج 1mlnbet في المغرب
How to Verify Your 1mlnbet Free Spins Account
Pinup: Keyfi Yükümlülükle Birleştiren Modern Kuşak Oyun Deneyimi
article_9892
Bursa Gümrük Müşavirliği’nden Warmhaus’a Ziyaret: Gümrük Mevzuatı ve TEV Görüşüldü
CHP’de bugün grup toplantısı yok
Sıfır otomobil alan 4 milyon araç sahibine inceleme
Banvit’e deneyim kayyumu olarak TMSF atandı
Kızılcık Şerbeti’nin Işıl’ı Ece İrtem hayatını kaybetti
TOKİ’den Bursa’da büyük satış
دليل شامل لرمز ترويج 1mlnbet في المغرب
How to Verify Your 1mlnbet Free Spins Account
Pinup: Keyfi Yükümlülükle Birleştiren Modern Kuşak Oyun Deneyimi
article_9892
Bursa Gümrük Müşavirliği’nden Warmhaus’a Ziyaret: Gümrük Mevzuatı ve TEV Görüşüldü
CHP’de bugün grup toplantısı yok
Sıfır otomobil alan 4 milyon araç sahibine inceleme
Banvit’e deneyim kayyumu olarak TMSF atandı
Kızılcık Şerbeti’nin Işıl’ı Ece İrtem hayatını kaybetti
TOKİ’den Bursa’da büyük satış