19 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ile başkent Moskova’da bir araya gelmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, ABD‘nin Rusya‘ya karşı yeni yaptırım uygulamalarına yönelik açıklamalarda bulundu.
ABD’nin 10 Rus diplomatı sınır dışı etme yönünde karar aldığını anımsatan Lavrov, mütekabiliyet gereği atılacak adımları bildirerek, “Moskova, ABD’li 10 diplomatın Rusya’yı terk etmesini teklif edecek.” dedi.
ABD’nin Moskova Büyükelçiliğinde Rus ve üçüncü ülke vatandaşların çalıştırılmaması yönünde prosedürü başlatacaklarını belirten Lavrov, “ABD’nin Rusya’daki diplomatik temsilciklerindeki çalışanların kontrolsüz kısa süreli seyahatleri uygulamasına son verilecek.” dedi.
Lavrov, “ABD, bu çizgiden devam ederse, ABD’den Rusya’da çalışan diplomat sayısını 300’e düşürmesini isteyeceğiz.” diye konuştu.
ABD’nin bazı Rusya’daki vakıfların faaliyetlerine de değinen Lavrov, “Rusya’nın iç işlerine açık açık müdahale eden Amerikan sivil toplum kuruluşları ve vakıfların ülkemizdeki faaliyetlerini kısıtlayacağız ve durduracağız.” dedi.
Polonya’nın da 3 Rus diplomatını sınır dışı etme kararı alındığını anımsatan Lavrov, buna karşı gerekli adımların atılacağını vurguladı.
Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov’un Moskova’ya istişareler için daha önce çağrıldığını hatırlatan Lavrov, bu istişarelerin sürdüğünü dile getirdi.
Lavrov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov’un ABD’nin Moskova Büyükelçisi John J. Sullivan’ın istişareler için ülkesine dönmesini önerdiğini aktardı.
ABD Başkanı Joe Biden, siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine etki etmeye yönelik faaliyetlerle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 10 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini dün açıklamıştı.
ABD Hazine Bakanlığı da siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine müdahale gerekçesiyle Rusya ekonomisini hedef alan bir dizi yaptırım duyurmuştu.
AA
Erdoğan ve Stoltenberg’den kritik görüşme
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392434 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293842 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109452 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52370 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
52121 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı değişiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 şirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye Başkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı değişiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 şirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye Başkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan