18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Samsun BüyükÅŸehir Belediyesi Havza Tam Otomatik Parkolay Otoparkı Temel Atma Töreni”nde yaptığı konuÅŸmada 3’üncü çaÄŸrısının deÄŸerlendirmesi tamamlanan KOSGEB Destek Programı’nın sonuçlarını duyurdu. Varank,
“Bu programı daha pandemi baÅŸlamadan önce KOBİ’lerimizin dijitalleÅŸme süreçlerini desteklemek üzere tasarlamıştık. Pandemiyle birlikte dijitalleÅŸmenin geldiÄŸi aÅŸama, uyguladığımız bu programın ne kadar yerinde olduÄŸunu teyit etmiÅŸ oldu. KOBİGEL’in 3’üncü çaÄŸrısına toplamda 1075 firmamız baÅŸvurdu. Bu baÅŸvurulardan 278’i desteklenmeye hak kazandı. Destek kapsamında iÅŸletmelerimize yaklaşık 116 milyon lira katkı sunacağız.”
Samsun’un her türlü ihtiyacı için imkanlarını seferber edeceklerini vurgulayan Varank, Havza Mekanik Otoparkı Projesi’nde emeÄŸi geçenleri tebrik etti.
Törene, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu da katıldı.
Konuşmaların ardından dua edildi ve Bakan Varank ile beraberindekiler butonlara basılarak inşaatın temelini attı.
KOBİGEL Programı ile işletmeler, 300 bin liraya kadarı geri ödemesiz, toplam 1 milyon liraya kadar destek alabiliyor. Destek, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli personel, makine-teçhizat, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödeniyor.
KOSGEB, geri ödemeli destek tutarının yüzde 50’sini, “erken ödeme” olarak yani harcama yapılmadan önce ödeyebiliyor. KOBİ’lerin en az 8, en fazla 20 ay içinde projelerini tamamlamaları gerekiyor.
KOBİ’ler çaÄŸrı kapsamında Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayisinde Kullanımı, İmalat Sanayisinde Nesnelerin İnterneti, İmalat Sanayisinde Endüstriyel Robot Teknolojileri, İmalat Sanayisinde Akıllı Sensör Teknolojileri, Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve BileÅŸenleri, İmalat Sanayisinde Siber Güvenlik, İmalat Sanayisinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri, İmalat Sanayisinde Sanal Gerçeklik/Artırılmış Gerçeklik alanları desteklenecek.
AA
Türkiye’de bir ilk: “Yazılım lisesi”
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan