25 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

BEST GRUBU YILIN SON TOPLANTISINDA

Bursa iş dünyasının sayılı isimlerinden oluşan BEST Grubu yılın son toplantısını gerçekleştirdi. İş insanı Nurullah Atınsoy’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’nin çok hızlı değişen ekonomi gündemi masaya yatırıldı. Ayrıca toplantıda, deniz yolu taşımacılığındaki yüksek navlun fiyatlarının ihracatçıyı zor durumda bıraktığı, devletin bu konuda gerekli yatırımı yapması gerektiği konuşuldu.

Bursalı sanayi ve iş insanlarının oluşturduğu BEST Grubu’nun 93’üncü toplantısı Altınsoy Madencilik ve Tic. AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Altınsoy’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB)’nde bir araya gelen BEST Grubu yılın son toplantısında, 2021 yılının değerlendirmesini yaparak, çok hızlı değişen ekonomi gündemini ele aldı.

“UYUYAN PATENT”

Toplantıda patent konusunu gündeme getiren, Yüksek Makine Mühendisi Coşkun Nuri İrfan, dünyadaki patent faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Uyuyan uluslararası patentlere dikkat çeken İrfan, patent şirketlerinin uluslararası hukuk şirketleri vasıtasıyla ciddi paralar talep ettiklerini açıkladı.

“TEDARİK ZİNCİRİNDEKİ AKSAMALAR”

Toplantıda, Taşdelen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taşdelen de tedarik zincirindeki aksamaları gündeme getirdi. Özellikle dış ticarette konteyner krizi ve taşıma sorunlarına dikkat çeken Taşdelen, bu durumun bazı iş kollarının üretimini de olumsuz etkilediğini kaydetti.

“YÜKSEK NAVLUN FİYATLARI”

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği Başkanı Ahmet Özenalp de pandemi nedeni ile navlunda yaşanan sorunlar hakkında bilgi verdi.

Özellikle deniz yolu taşımacılığında yaşanan yüksek navlun fiyatlarını gündeme getiren Özenalp, ihracatçının zor durumda kaldığını belirtti. Özenalp; “Deniz yollarındaki abartılı navlun ve konteyner yokluğunun önüne geçilmesinde tek bir çare var. Denizde taşımacılığın devletimiz ve   Türk özel sektörü tarafından yapılması şart. Aksi takdirde açılması gereken deniz yolları hatlarından sadece bir destinasyonunun maliyetinin milyar dolarlar olduğu düşünülürse tek başına özel sektörün buna yaptırım yapması mümkün olmayabilir” şeklinde konuştu.

“DENİZ YOLU YATIRMINI DEVLET YAPMALI”

1951 yılında, 5842 sayılı Kanun’la kurularak 01.03.1952 tarihinden itibaren faaliyete geçen Deniz Nakliyat A.Ş’yi hatırlatan Özenalp; “yakın geçmişe kadar devlete ait olan Deniz Nakliyatı T.A.Ş. 1997 yılında özelleştirmeye kurban gitti. Yaklaşık 39 gemisi olan bir deniz taşıma şirketiydi” dedi.

Tıpkı 1980li yıllarda olduğu gibi, deniz yolu yatırımının devlet tarafından yapılması gerektiğine vurgu yapan Özenalp; “Aksi halde armatörler ihracatımızla ilgili sıkıntı çıkarabilir. Nitekim özellikle pandemide navlun ücretleri 15 bin dolara kadar çıktı. Fiyatların bu denli yükselmesinde çok kazanma hırsı yatıyor” şeklinde konuştu.

BURSA SANAYİSİ BEST GURUBUNDA

Toplantıya, Prof. Dr. Ali Ceylan, Evinoks Şirketler Grubu Başkanı N. Coşkun İrfan, Turizmci Işık Uğurtuğ, İş insanı Nuri Tike, Sinta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İlker Oral, Seger Korna Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Baykal, Viskam Görüntü Analiz ve Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Tuğrul Karasarlıoğlu, Bursa Gümrük Müşavirliği A.Ş /URTEB (Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği) Genel Başkanı Ahmet Özenalp ve misafirler katıldı.

Rekabet.net

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bursa’da sahte içki operasyonu!

HIZLI YORUM YAP