19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Tarım Bakanlığı’ndan GDO’ya izin!

Tarım ve Orman Bakanlığınca, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneğinin (BESD-BİR) başvurusu üzerine genetiği değiştirilmiş bazı soya ile mısır çeşitleri ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması onaylandı.

Konuya iliÅŸkin biyogüvenlik kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Bakanlık, Livzym Biyoteknoloji AraÅŸtırma GeliÅŸtirme Sanayi ve Ticaret AÅž’nin baÅŸvurusu üzerine, Bilimsel Risk DeÄŸerlendirme Komitesi ve Sosyoekonomik DeÄŸerlendirme Komitesince hazırlanan raporları deÄŸerlendirerek, modern biyoteknolojik yöntemlerle kapasitesi geliÅŸtirilmiÅŸ “Aspergillus oryzae” kullanılarak endüstriyel “proteaz/mukorpepsin” enziminin belirlenen hususlara uyulması ÅŸartıyla üretimine karar verdi.

Bakanlık, BESD-BÄ°R’in baÅŸvurusu üzerine, komite tarafından hazırlanan raporları deÄŸerlendirerek, genetiÄŸi deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ 4114 mısır çeÅŸidi ile genetiÄŸi deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ bir soya çeÅŸidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde belirlenen ÅŸartlara uyulması kaydıyla kullanılmasına onay verdi.

Genetiği değiştirilmiş söz konusu ürünlerin sadece hayvan yemlerinde, yem ya da yem ham maddesi olarak kullanılması gerekiyor.

Kararların geçerlilik süresi 10 yıl olarak belirlendi.

Kararlarla, bu ürünlere iliÅŸkin “ayırt edici kimlik, geçerlilik süresi, ithalatta uygulanacak iÅŸlemler, kullanım amacı, risk yönetimi ve piyasa denetimi için gerekli veriler, izleme, belgeleme ve etiketleme koÅŸulları, ambalajlama, taşıma, muhafaza ve nakil kuralları, iÅŸleme, atık, artık arıtım ve imha koÅŸulları, güvenlik ve acil durum tedbirleri, yıllık raporlamanın nasıl yapılacağı” baÅŸlıklarındaki hususlara uyulması zorunlu tutuldu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yarı yıl tatili uzatılacak mı?

HIZLI YORUM YAP