29 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“NATO daha kararlı bir adım atmalıydı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne ilişkin, "Yani sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım NATO'nun atması gerekirdi." dedi.

Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, cuma namazını Hazreti Ali Camisi’nde kıldı.

Cuma namazında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Osman Nuri Kabaktepe eÅŸlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ErdoÄŸan, bugün yapılması planlanan NATO Liderler Zirvesi’ne iliÅŸkin soru üzerine, ÅŸunları kaydetti:

“Her ÅŸeyden önce tabii yapılmamış bir toplantıdan ne gibi mesajlar çıkacağını söylemek herhalde doÄŸru olmaz. Saat 17.00’de toplantımızı yapacağız ve bu toplantıda liderlerin kanaatlerini göreceÄŸiz. Onların da kanaatlerinin yanında, bizim bugüne kadar NATO’nun tavrı ile alakalı tavrımız çok net, açıktı. Yani sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım NATO’nun atması gerekirdi. Bu konuyla ilgili olarak Sayın Genel Sekreter Stoltenberg ile yaptığımız net görüşmelerimiz var. Bu görüşmelerde de NATO’nun tavrı konusunda, belirlediÄŸimiz tavrımızı onlara da iletmiÅŸtik. Bugünkü toplantıda da tüm liderlerin duruÅŸunu görerek, biz de kendilerine duruÅŸumuzu açıklayacağız.”

Ukrayna’da bulunan Türk vatandaÅŸlarıyla ilgili soruyu yanıtlarken, bu konuyla ilgili DışiÅŸleri Bakanlığının bir açıklama yaptığını hatırlatan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Gerek büyükelçiliÄŸimiz gerek baÅŸkonsolosluklar her türlü adımı atmaya hazırlar. Tabii hava taşımacılığı noktasında ÅŸu anda durum pek güvenli deÄŸil. Onun için karadan güvenli bölgelerden taşıma iÅŸlemlerini gerek büyükelçiliÄŸimiz gerek baÅŸkonsolosluklar yardımcı olmak suretiyle yapıyorlar ve bu konuda da oradaki vatandaÅŸlarımızın, öğrencilerimizin, büyükelçilik ve baÅŸkonsolosluÄŸa müracaat etmek suretiyle iletiÅŸimi kurmaları konusunda açıklamalarımızı yaptık.” dedi.

“Hepsi Ukrayna’ya bol bol nasihat çekiyorlar”

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Avrupa BirliÄŸi’nin (AB) bu dönemdeki tutumunu nasıl deÄŸerlendirdiÄŸine iliÅŸkin soru üzerine, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in yaptığı açıklamanın çok açık ve net olduÄŸunu söyledi.

Şu anda AB ve bunun yanında Batıcı bütün zihniyetlerin ciddi, kararlı bir duruş sergilemediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Hepsi Ukrayna’ya bol bol nasihat çekiyorlar. Tabii bu nasihatle bir yere varmak mümkün deÄŸil. Ne yaptınız, ne yapıyorsunuz, ne yapacaksınız veyahut da attığınız bir adam var mı? Buna baktığımız zaman atılan herhangi bir adım yok. Bugünkü NATO Zirvesi’nde ‘Bu konuda ne gibi adımlar atıyorsunuz veya atacağız’ bunu konuÅŸacağız. Yoksa bol bol nasihat çekmek, bol bol kınamak, böyle bir adeta Karagöz-Hacivat cümbüşüne bu iÅŸi döndürmemek gerekir. Bu konuda da bugüne kadar bol bol nasihat çeken Batı, ÅŸu anda da hala bu nasihatlerine devam ediyor. Temenni ederim ki bugünkü NATO Zirvesi daha kararlı bir duruÅŸ ortaya koymak suretiyle çünkü Avrupa BirliÄŸi üyesi ülkelerinin hemen hemen tamamına yakını biliyorsunuz NATO ülkesi. Ama hala bir duruÅŸ, bir kararlılık ortaya konmayınca bu tabii Zelenski’nin de ifadesiyle ‘Sadece bize nasihat veriyorlar, herhangi bir destek vermiyorlar.’ dediÄŸi gibi bir duruÅŸ ortaya koyuyor ki bu ne dostluÄŸa ne dayanışmaya sığmaz.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kızılay’dan, Ukrayna’ya ilk yardım konvoyu

HIZLI YORUM YAP