23 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

BangladeÅŸ’teki sel felaketi

Bangladeş'te etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle son 24 saatte 5 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 73'e yükseldi.

Selden etkilenen bölgede milyonlarca kişinin içme suyu ve gıda yardımı beklediği ülkede, şiddetli yağışların neden olduğu olaylarda hayatını yitiren sayısı 73 oldu.

Özellikle BangladeÅŸ’in kuzeydoÄŸusunda bulunan ve Surma Nehri kıyısında yer alan Sylhet ÅŸehri selden en çok zararı gören bölgeler arasında yer alıyor.

Sylhet şehri sakinlerinden Rina Begum (45), felaketin boyutlarına ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, iletişim hatlarının kesildiğini ve sular altında kalan bölgeden en yakındaki yardım kampına gitmenin bile mümkün olmadığını belirtti.

Sylhet’e baÄŸlı Balaganj semtinden Muhammed Sahajahan da (40) 3 kızı ile çamur içinde kalan evinde yaÅŸam mücadelesi verdiÄŸini söyledi.

Sahajahan, “Fakir bir ailede ve bu bölgede doÄŸmak bizim günahımız mı?” dedi. Son bir kaç gündür kızlarıyla yaÄŸmur suyu içerek hayatta kaldıklarını belirten felaketzede, kalıcı bir çözüm bulunması çaÄŸrısı yaptı.

Yardımları ulaştırmak zor

Şehirde mahsur kalan yüz binlerce insana bir haftadan fazla bir süredir yardımlar ulaştırılamıyor.

Sylhet’te üst düzey hükümet yetkilisi Md. Mojibur Rahman, iletiÅŸim hatlarının kesilmesi ve uzak bölgelere ulaşımın çok daha zor olması nedeniyle yardımlarda aksamalar olduÄŸunu aktardı.

Sadece Sylhet için 1400 ton pirinç ve 13 bin paket kuru gıda yardımı ile yaklaşık 3 milyon dolar nakdi yardım ayrıldığını belirten Rahman, selden etkilenen diğer şehirlere de benzer yardımların sağlanmakta olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Surma Nehrin’de su seviyesinin inmeye baÅŸladığını ancak Hindistan’ın Manipur, Nagaland, Mizoram ve Assam eyaletlerinden geçerek BangladeÅŸ’in kuzeydoÄŸusuna ulaÅŸan Barak Nehri’nin yükselmeye devam ettiÄŸi bildirildi.

Son 100 yılın en kötü sel felaketi ülkedeki 13 ilçeyi etkiledi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AR-GE Harcamaları yeterli mi?

HIZLI YORUM YAP