30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Gübre krizi üretimi azaltıyor

Gübre sektörünün önde gelen şirketleri doğal gaz fiyatları nedeniyle üretimi kısmaya başladı.

Yüksek doğal gaz fiyatlarının Avrupa genelinde yol açtığı gübre krizi büyüyor.

Gübre sektörünün önde gelen ÅŸirketlerinden Yara International ASA, rekor seviyelere çıkan doÄŸal gaz fiyatları nedeniyle Avrupa’da amonyum üretimini kısacağını duyurdu.

Yara yaptığı açıklamada, Avrupa’da amonyum üretimini toplam kapasitenin yüzde 35’i seviyesine indireceÄŸini belirtti. Alınan bu karar ile birlikte Yara’nın Avrupa’daki üretim sisteminde üretim kısıntısı amonyum için 3,1 milyon tona ve mamül ürünler için 4 milyon tona ulaÅŸtı.

Şirket açıklamasında, operasyonlarını optimize etmek ve tüketici talebini karşılamak için global üretim sistemini mümkün olduğu kadar kullanacağını da vurguladı.

Yara’dan önce Polonya petrol şirketi PKN Orlen’in baÄŸlı ortaklığı Anwil amonyum üretimini durdurmuÅŸ ve Polonya’nın en büyük kimya ÅŸirketi Grupa Azot amonyum üretimini azaltmıştı.

Ä°ngiltere’de CF Industries de dün yaptığı açıklama ile amonyum üretimini durduracağını kamu oyuna duyurdu, ancak üretimin ne zaman duracağı konusunda detay vermedi.

BM Genel Sekreteri Guterres de hafta sonu Türkiye’yi ziyaretinde yaptığı açıklamada, “2022’de gübre olmadan, 2023’te yeterli gıda olmayabilir” demiÅŸti. Guterres, tahıl koridoruna benzer bir iÅŸ birliÄŸinin Rus gübresi için yapılması gerektiÄŸini söylemiÅŸti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Şarkıcı Gülşen gözaltına alındı

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.