30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Büyük Taarruz için ‘Zafer Yürüyüşü’

Afyonkarahisar'da, Büyük Taarruz'un 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 14 kilometrelik "Zafer Yürüyüşü" Kocatepe'de sona erdi.

Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümü dolayısıyla “Zafer Yürüyüşü” düzenlendi.

Yürüyüş öncesi Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünde okul bahçesinde etkinlik gerçekleştirildi.

Vali Kübra Güran YiÄŸitbaşı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan KavaklıoÄŸlu, Afyonkarahisar Ä°kmal ve Garnizon Komutanı TuÄŸgeneral Osman Alp, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Belediye BaÅŸkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Fatih Karabacak, gençler ve çok sayıda vatandaÅŸ ile o döneme ait asker kıyafetlerinin benzerlerini giyen askerler, Zafer Yolu BaÅŸlangıç Alanı’nda toplandı.

Alanda düzenlenen törende konuÅŸan eski Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, aziz Atatürk ve silah arkadaÅŸlarının karargahı AkÅŸehir’den Åžuhut’a taşıdıklarını söyledi.

Åžuhut’ta o zaman Hacı Veli Konağı’na yerleÅŸtiklerini belirten EroÄŸlu, “Büyük Taarruz planları bu binada hazırlandı. Neticede aziz Atatürk 25 AÄŸustos’ta Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) çektiÄŸi telgrafta dedi ki; ‘yarın Büyük Taarruz baÅŸlayacak’ dedi. Kahraman ordu Åžuhut Çakırözü köyü Kocatepe’ye 25 AÄŸustos’u 26 AÄŸustos’a baÄŸlayan gece yani tam 100 yıl önce ÅŸanlı zafer yürüyüşünü baÅŸlattı.” dedi.

“Sevgili gençler inÅŸallah sizde bu ruhla, bu heyecanla geleceÄŸe büyük hedefler koyarak bu yürüyüşü gerçekleÅŸtireceksiniz” diyen EroÄŸlu, şöyle konuÅŸtu:

“O zaman tabii bu daÄŸlar taÅŸlık kayalıktı. Zor ÅŸartlar altında ayağında ayakkabısı olmayan kucağında çocuÄŸu, sırtında mermi taşıyan anneler, nineler bu yoldan Kocatepe’ye cephane, erzak taşıdılar. Onlarla gurur duyuyoruz. Bu uÄŸurda vatan için, millet için, bayrak için canlarını feda ettiler. Allah onlardan razı olsun. Özellikle coÄŸrafya çok önemli. Bu coÄŸrafyada gözü olan çok devlet var. Ancak biz büyük bir milletiz. Åžanlı tarihimiz, büyük hedeflerimiz var.”

Daha sonra “Zafer Yürüyüşü” baÅŸladı. Vali YiÄŸitbaşı, Veysel EroÄŸlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan KavaklıoÄŸlu Kocatepe’ye doÄŸru ilerleyen gruba çeÅŸitli hediyeler verdi.

Çakırözü köyünden yola çıkan vatandaşlar, 14 kilometre boyunca yürüdü.

Sabaha karşı Kocatepe’ye ulaÅŸan vatandaÅŸlar, Atatürk Anıtı’nı ziyaret etti.

100 yıl önce Büyük Taarruz’un baÅŸladığı 05.00’de 100 pare top atışı yapıldı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

9 milyon dosya icradan düşecek

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.