23 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde güneş enerji paneli üreten bir fabrikanın ek binasının açılış törenine katılan Bakan Varank, kentte yapılan yatırımları yerinde gördüklerini ve ziyaret ettiklerini söyledi.
Açılışı yapılan güneÅŸ enerji paneli tesisinin önemli olduÄŸunu belirten Varank, “Türkiye’de stratejik bir yatırımı bundan yıllar önce hayata geçirmiÅŸ bir firmamız. Gerçekten Kırıkkale’de bu iÅŸi hedefini alıp yatırım yapmasını ben çok önemli buluyorum. Bugün açılışını yaptığımız tesis, 750 megavat güneÅŸ panelini ilk etapta üretecek. Fabrikanın tamamlanmasıyla 1,5 gigavatlık bir kapasite oluÅŸacak.” diye konuÅŸtu.
Fabrikanın diğer bölümünde yaklaşık 500 megavatlık bir üretim olduğunu anlatan Varank, şunları kaydetti:
“Türkiye ÅŸu anda dünyada 3. büyük güneÅŸ paneli üreticisi konumunda, yaklaşık 8 gigavatlık güneÅŸ paneli üretiyoruz. İnÅŸallah hedefimiz önümüzdeki seneden itibaren dünya 2.’si olmak. Yakın zamanda Almanya’ya gittim. Rüzgar enerjisi kongresinde bir konuÅŸma yaptım. Türkiye’nin kabiliyetlerini anlattım. Emin olun oraya gelen misafirler, biraz ağızları açık bir ÅŸekilde bizi dinlediler. Türkiye’nin rüzgardaki, güneÅŸteki potansiyelini bilmiyorlar. Biz yatırım, istihdam, üretim, ihracat… Bu mottoyla Türkiye’yi kalkındırmak için gayret ediyoruz. Burada da en büyük destekçimiz elbette özel sektör ve müteÅŸebbislerimiz.”
Türkiye’de yatırımların artarak devam ettiÄŸini vurgulayan Varank, Kırıkkale’de yüksek teknolojili bir tesisin kurdelesini keseceklerini, ROKETSAN ve MKE’nin Kırıkkale’de büyük bir yatırım yapacağını dile getirdi.
Bakan Varank, Türkiye’nin bu tür yatırımlarla kalkındırılacağını anlatarak GES tesisi açılışında emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti.
Açılışta fabrika sahibine, “Diyorlar ki ’20 senede sizin iktidarınızda memlekette sanayi mi kaldı? Hepsini bitirdiniz.’ Sen bu soruya ne cevap verirsin?” diye soran Varank, yatırımın 2011’de ve kendi iktidarları döneminde yapıldığı yanıtını aldı.
Varank ayrıca üretime ve sanayiye destek verdiklerini de sözlerine ekledi.
Kurdele kesiminin ardından fabrikayı gezen Varank, tesisteki makinelerin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
BOTAÅž’tan doÄŸal gaz depolarına iliÅŸkin açıklama
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan