17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Ampute Futbol Milli Takımımız Dünya Şampiyonu

Ampute Futbol Milli Takımımız, 2022 Dünya Kupası'nın finalinde Angola'yı 4-1 yenerek Dünya Şampiyonu oldu...

Türkiye Futbol Federasyonunun “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında destek verdiÄŸi Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki ay yıldızlı takım, İstanbul’un ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen turnuvanın finalinde Angola ile karşılaÅŸtı.

Yaklaşık 15 bin Türk futbolseverin tribünden izlediği final maça ay-yıldızlı ekip, Bülent Çetin, Okan Şahiner, İsmail Korkmaz, Şeyhmus Erdinç, Kemal Güleş, Rahmi Özcan, Ömer Güleryüz kadrosuyla başladı. Millilerde ilerleyen dakikalarda Muhammet Yeğen, Serkan Dereli, Savaş Kaya ve Fatih Şentürk süre buldu.

Angola’nın daha etkili baÅŸladığı maçta kısa sürede dengeyi kuran ay yıldızlı ekip, 19. dakikada Ömer Güleryüz’ün kaydettiÄŸi golle 1-0 öne geçti. Angola, mücadelenin 24. dakikasında Heno Adao’nun serbest vuruÅŸtan attığı golle beraberliÄŸi yakaladı ve devre arasına 1-1 eÅŸitlikle girildi.

Ä°kinci yarıya iyi baÅŸlayan Türkiye, 29. dakikada penaltı kazandı. 31. dakikada topun başına geçen Rahmi Özcan, sert bir vuruÅŸla fileleri havalandırdı ve ay yıldızlı ekibi yeniden öne geçirdi. Milliler, 43. dakikada Rahmi ile bir gol daha bularak farkı 2’ye çıkardı. Mücadelenin 49. dakikasında Serkan Dereli’nin golüyle 4. golü bulan milliler, sahadan 4-1 galip ayrıldı ve dünya ÅŸampiyonluÄŸunu kazandı.

Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından milli takım teknik ekibi ve oyuncuları saha içinde büyük sevinç yaşadı. Futbolcular, ardından tribünlere giderek sevincini taraftarla paylaştı.

Millilerden asker selamı

Ay yıldızlı ampute futbolcular, attıkları golden sonra asker selamı verdi.

Müsabakanın 19. dakikasında Ömer Güleryüz’ün kaydettiÄŸi golden sonra önce kale arkasındaki tribünlere giderek büyük sevinç yaÅŸayan milli futbolcular, daha sonra CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın bulunduÄŸu protokol tribününün önüne geldi. Milli futbolcular, yan yana dizilerek asker selamı verdi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile beraberindekiler de millileri alkışladı.

Ay yıldızlı futbolcular, dünya şampiyonluğunun alınmasından sonra da orta sahada yan yana gelip asker selamı vererek, basın mensuplarına poz verdi.

Milliler, 2018’in rövanşını aldı

Ampute Futbol Milli Takımı, 2018 Dünya Kupası finalinde yenildiÄŸi Angola’dan rövanşı aldı.

Ä°lk kez 2007’de katıldığı Dünya Åžampiyonası’nda üçüncü olan ay yıldızlılar, 2010, 2012 ve 2014 yıllarında da aynı dereceyi elde etti. Ampute Futbol Milli Takımı, 2018’de Meksika’nın ev sahipliÄŸini yaptığı Dünya Kupası finallerinde Angola’yla ÅŸampiyonluk maçına çıktı ancak penaltı atışları sonunda rakibine 5-4 yenildi.

Türkiye, Angola ile 4 yıl aradan sonra bir kez daha finalde karşılaştı. Ev sahibi olduğu organizasyonda rakibini mağlup eden ay yıldızlılar, hem ilk kez dünya şampiyonu oldu hem de 2018 Dünya Kupası finalinin rövanşını aldı.

Ampute Futbol Milli Takımı, 2004 ve 2008 yıllarında ikinci olduÄŸu Avrupa Åžampiyonası’nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki kez ÅŸampiyonluÄŸu kazanarak, tarihi bir baÅŸarı göstermiÅŸti.

Teknik direktör Çakmak: Çok mutlu ve huzurluyuz

Ä°stanbul’da düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda ÅŸampiyonluÄŸa ulaÅŸan Türk Milli Takımı’nın teknik direktörü Osman Çakmak, maçın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Meksika’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda Angola ile yapılan finalde futbolcu olarak sahada yer alan ve penaltı kaçıran Osman Çakmak, “Çok mutlu ve huzurluyuz. Allah’a şükürler olsun. Çocuklarımın alnından, onları yetiÅŸtiren anne ve babaların ellerinden öpüyorum. 85 milyona, aziz ÅŸehitlerimizin ailelerine, benim gibi kahraman gazilerimize armaÄŸan olsun.” diye konuÅŸtu.

Futbolcuların görüşleri

Dünya şampiyonluğuna ulaşan ay yıldızlı takımın önemli oyuncuları Rahmi Özcan ile Ömer Güleryüz, sevinçli olduklarını dile getirdi.

Nef Stadı’nda kendilerini destekleyen sporseverlere teÅŸekkür eden Rahmi Özcan, “Söz konusu milli takım olunca Türk milleti her yerde bizi destekliyor. Kupamız, buraya gelen herkese ve 85 milyona armaÄŸan olsun. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın emeÄŸi çok fazla. Kendisi hem bize, ‘Dünyada ampute futbol Türkiye’den sorulacak.’ dedi. Ä°ki kez Avrupa ÅŸampiyonu olduk. Ev sahibi olduÄŸumuz Dünya Kupası’nın burada kalması gerekiyordu. Sözümüzü tuttuk ve kupayı Türkiye’de bıraktık. Ãœlkemize armaÄŸan olsun.” ifadelerini kullandı.

Turnuvanın en deÄŸerli oyuncusu seçilen Ömer Güleryüz ise “Kendimizi 2018’in rövanşını almak için motive etmiÅŸtik. Buraya gelirken aklımızda soru iÅŸareti de vardı. 2018’de penaltılarda kaybetmiÅŸtik. Ä°nsan ‘acaba’ demeden de duramıyor. Heyecanlı ve tedirgin çıktık. Ä°lk yarı 1-1 bitti. Ä°kinci yarıya çok konsantre bir ÅŸekilde çıktık. Sonunda da 4-1 galip gelmeyi bildik. Buraya gelen herkese teÅŸekkür ediyorum.” ÅŸeklinde görüş belirtti.

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Oktay, Ampute Futbol Milli Takımı’nı tebrik etti

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ä°stanbul’da düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda rakibi Angola’yı finalde yenerek ÅŸampiyon olan Ampute Futbol Milli Takımı için tebrik mesajı yayımladı.

Oktay, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, “Dünya Åžampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımımızı gönülden kutluyorum. Sizinle gurur duyuyoruz. Tebrikler.” ifadelerine yer verdi.

Bakan KasapoÄŸlu’ndan Ampute Futbol Milli Takımı’na tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu, Ä°stanbul’da düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda rakibi Angola’yı finalde yenerek ÅŸampiyon olan Ampute Futbol Milli Takımı için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şunları kaydetti:

“Ãœlkemizin ev sahipliÄŸinde Ä°stanbul’da düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda Angola’yı finalde maÄŸlup ederek ÅŸampiyon olan Ampute Futbol Milli Takımı’mızı kutluyorum. Tarihinde ilk kez dünya ÅŸampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı’mızın baÅŸarısında emeÄŸi olan oyuncuları, teknik heyeti, yönetimi tebrik ediyorum. Nef Stadı’nda oynanan final maçında millilerimize destek veren sporseverlere de teÅŸekkür ediyorum. Bizler için her zaman gurur vesilesi olan Ampute Futbol Milli Takımı’mızın baÅŸarılarının devamını diliyorum.”

AA

elitbahis twitter

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kadıköy’de doÄŸalgaz patlaması; 3 ölü

HIZLI YORUM YAP