23 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

IMF BaÅŸkanı’ndan kritik ekonomi yorumu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik büyümenin bu yılın sonuna doğru toparlanmaya başlayacağını öngördü.

Georgieva, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Küresel büyümedeki son düşüşlerin sona ermek üzere olabileceğini belirten Georgieva, ekonomik büyümenin gelecek yıl hızlanabileceği konusundaki iyimserliğini dile getirdi.

Georgieva, dünya ekonomisi üzerindeki fırtına bulutlarının yakında dağılabileceÄŸine iÅŸaret ederek, “Dipten çıktığımızı düşünüyoruz.” dedi.

IMF’nin 2023 için yüzde 2,7’lik büyüme tahminini düşürmesini beklenmediÄŸini belirten Georgieva, “2023’ün sonuna doÄŸru, umarız 2024’te daha yüksek bir büyüme yoluna doÄŸru trendin tersine döndüğünü göreceÄŸiz.” ifadesini kullandı.

Georgieva, yine de zor bir yıl olacağına ve küresel ekonominin kırılgan olmaya devam ettiğine işaret ederek, enflasyonun inatçı şekilde yüksek kalmaya devam ettiğini ve hayat pahalılığı krizinin bitmediğini aktardı.

IMF BaÅŸkanı ABD’nin bu yıl resesyondan kaçınabileceÄŸi konusunda iyimser

Dünyayı hangi krizin beklediÄŸini tahmin etmenin imkansız olduÄŸunu belirten Georgieva, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının sonucunu tahmin etmenin özellikle zor olduÄŸunu ve iÅŸ gücü piyasalarının artan faiz oranları karşısında ne kadar dirençli kalmaya devam edebileceÄŸinin de belirsizliÄŸini koruduÄŸunu söyledi.

Georgieva, Çin’de Kovid-19 salgınıyla ilgili kısıtlamaların hafifletilmeye devam edilmesi ve Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının kötüleÅŸmemesi halinde dünya genelinde bir resesyonun önlenebileceÄŸini belirterek, ABD ekonomisinin de bu yıl resesyondan kaçınabileceÄŸine dair artan kanıtlar olduÄŸunu, bir resesyon meydana gelse dahi bunun muhtemelen hafif olacağını ifade etti.

IMF BaÅŸkanı Georgieva, ABD’de iÅŸ gücü piyasalarının dirençli olduÄŸunu ve enflasyonla mücadele için faiz oranlarındaki artışlara raÄŸmen tüketici talebinin güçlü kalmaya devam ettiÄŸini kaydetti.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kiracı ve ev sahipleri dikkat

HIZLI YORUM YAP