21 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

1999 depreminden sonra en büyük deprem

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener önemli açıklamalarda bulundu. Özener, "Bu deprem 17 Ağustos 1999 depreminden sonra en büyük deprem. Maalesef o büyüklükteki depremi yeniden yaşıyoruz" dedi

Kandilli Rasathanesi’nin uzman isimleri, KahramanmaraÅŸ’ta gerçekleÅŸen depremi deÄŸerlendirdi. BoÄŸaziçi Ãœniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener önemli açıklamalarda bulundu.

Özener’in açıklamaları şöyle; “Aslında deprem, KahramanmaraÅŸ, Gaziantep il sınırlarının birleÅŸtiÄŸi yerde oluyor. Depremin büyüklüğünü 7.4 olarak verdik. Saat 04:17’de oldu. DoÄŸu Anadolu fayı üzerinde, geniÅŸ bir alanda olan bir deprem. 180 km’lik fayı kırabileceÄŸi tahmin ediliyor. Bu deprem 17 AÄŸustos 1999 depreminden sonra en büyük deprem. Maalesef o büyüklükteki depremi yeniden yaşıyoruz. Hep “Marmara‘da deprem ne zaman olacak” diyorduk. Türkiye’de yaşıyorsak maalesef bu depremlere hazır olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“ARTÇILARI 1 YIL SÃœRECEK”

Doç. Dr. DoÄŸan Kalafat, “Artçı sarsıntıların en büyüğü 6.6, 45’e yakın 4’ün üzerinde deprem var. Artçı depremler yaklaşık 1 yıl sürecektir. O yüzden vatandaÅŸlarımızın muhakkak hasarları binalardan kaçınmasını ve evlerine girmemesini” diliyoruz.” uyarısında bulundu.

Deprem Ä°zleme Müdür Yardımcısı Dr. Selda Altıncı Poyraz, “Biz burada sürekli telefon alıyoruz. Göçük altında kalan vatandaÅŸlar bize ulaÅŸamıyor, çünkü telefon hatları çok yoÄŸun. Biz de sabahran beri birçok telefon aldık. En çok telefonu Hatay’dan alıyoruz. Burada önemli olan artçıların aylarca devam edebilceÄŸi, mutlaka AFAD’ın uyarılarını dinlemelerini istiyoruz.” dedi.

ARTÇI DEPREM HASAR ALMIŞ BİNAYI YIKABİLİR Mİ?

Dr. Selda Altıncı Poyraz, “Artçı depremin büyüklüğüne baÄŸlı, eÄŸer 6.7 yada 6.8 büyüklüğünde artçılar olursa tabii ki binayı yıkması söz konusu olabilir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Depremde 76 kişi hayatını kaybetti, 440 kişi yaralandı

HIZLI YORUM YAP