23 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Geçici işçiler kadro hakkı istiyor

Sendikalar, kamuda bir yılda 10 ay çalıştırılıp 2 ay boşta kalan geçici statüdeki 50 bine yakın işçiye kadro vaadinin TBMM tatile girmeden yasalaşmasını istedi.

TBMM’nin, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçim dolayısıyla mart sonuna doÄŸru çalışmalarına ara vermesi beklenirken, sendikalar yasal düzenlemeyle çözülecek sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor.

TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuda farklı istihdam biçimlerinin olduğunu belirtti.

Bu statüler arasında taşeron işçilik ile geçici işçiliğin çözüm bekleyen önemli sorun alanları olduğunu vurgulayan Alemdar, şöyle konuştu:

“Geçici işçilik, adı üstünde kısa süreli bir istihdam biçimidir. 15-20 yıl gibi sürelerle geçici işçilik olmaz. Kamuda bir yılda 10 ay çalıştırılıp 2 ay boÅŸta kalan geçici statüde 50 bine yakın işçi bulunuyor. Bu işçilerin Kamu Çerçeve Protokolüyle hüküm altına alınan kadro haklarının Meclis’in seçim dolayısıyla tatile girmeden önce verilmesini istiyoruz.”

Bu işçilerden yaklaşık 31 binin Milli EÄŸitim Bakanlığında çalışan üyeleri olduÄŸunu belirten Alemdar, “Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda eÄŸitim-öğretim faaliyetlerinin saÄŸlıklı ve düzenli ÅŸekilde devam etmesi için özveriyle çalışan bu üyelerimize, yetkililer kadro sözünü bir an evvel yerine getirmeli.” dedi.

“Kadro, işçilerin moral ve verimliliÄŸini artırır”

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan da Orman Genel Müdürlüğünde geçici statüde 14 binden fazla işçinin kadro beklediğine işaret ederek, bu talebin karşılanması gerektiğini söyledi.

Kamuda geçici işçilerin çalışma süresinin 2019 yılında 9 ay 29 güne yükseltildiğini anımsatan Aslan, şunları kaydetti:

“Kalan 2 ayın devlet için bir maliyeti yok. Ãœyelerimizin kalan iki ayı da tamamlayıp, 12 ay kadrolu olarak çalışılmasını istiyoruz. Kadro hakkı geçici işçilerin moral, motivasyon ve verimliliÄŸini artırır. Türkiye’nin dört bir yanında yeÅŸil vatan için çalışan üyelerimiz bir an önce kadrolarının verilmesini bekliyor.”

“DiÄŸer sorunlar çözüldü, geçici işçilik çözülmedi”

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ise geçici işçilerin kadro haklarının Kamu Çerçeve Protokolüyle hüküm altına alındığını anımsatarak, bu hükmün bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Geçici işçilerin kadronun, EYT ve sözleÅŸmeli memurların kadro düzenlemesinden daha önce gündemde olduÄŸuna dikkati çeken Gök, “3600 Ek gösterge, EYT ve sözleÅŸmelilere kadro sorunları çözüldü ama geçici işçilerin kadro sorunu bir türlü çözülmedi. TBMM’nin mart sonuna doÄŸru çalışmalarına ara vereceÄŸi göz önünde bulundurulduÄŸunda, kadro hakkının bir an evvel yasalaÅŸmasını istiyoruz.” diye konuÅŸtu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Depremlerde can kaybı 45 bin 968 oldu

HIZLI YORUM YAP