17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Ä°srail’in Gazze saldırısında 13 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusu ile İç İstihbarat Örgütü Şabak tarafından Gazze'ye düzenlenen hava saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu toplam 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Gazze’deki SaÄŸlık Bakanlığı açıklamasında, Gazze’ye düzenlenen son Ä°srail saldırısında 13 ÅŸehit verildiÄŸi, 20 kiÅŸinin de çeÅŸitli ÅŸekilde yaralandığı kaydedildi.

Ä°slami Cihad’ın askeri kanadından 3 kiÅŸi öldü

Ä°slami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları ise yaptığı açıklamada, lider kadrolarından 3 kiÅŸinin eÅŸleri ve çocuklarıyla birlikte saldırılar sırasında öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, Ä°slami Cihad’ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları lider kadrosundan Askeri Konsey Genel Sekreteri Cihad Åžakir Gannam, kentin kuzey kesiminin komutanı Halil el-Behtini, Batı Åžeria’daki askeri çalışma liderlerinden Tarık Ä°zzeddin ve liderlerin eÅŸleri ve çocukları için üzüntü içinde oldukları belirtildi.

Ä°slami Cihad Hareketi Sözcüsü Tarık Silmi de yaptığı yazılı açıklamada, “Ä°ÅŸgal güçlerinin suçlarına karşılık olarak direniÅŸ güçlerinin önünde tüm tercih ve senaryoların açık olduÄŸunu” ifade etti.

Silmi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ä°ÅŸgal son bulana dek direniÅŸ durmayacaktır. DireniÅŸ, Filistinlileri topraklarından söküp atmak isteyen iÅŸgal güçleriyle angajman kurallarında yerini almıştır, ÅŸehitlerinin intikamını alacaktır”

Hamas: İsrail bedelini ödeyecek

Öte yandan Hamas Hareketi Lideri İsmail Heniye de gelişmelerin ardından yazılı açıklama yaptı.

Heniye açıklamasında, şunları kaydetti:

“Ä°srail suikast operasyonunda hesabında yanıldı, bedelini ödeyecektir. Hain bir operasyonla liderlere suikast düzenlenmesi iÅŸgal kendisine güvenlik saÄŸlamayacak bilakis direniÅŸi daha da artıracaktır. DireniÅŸ, hain düşmanın canını yakacak, üslubu sadece kendisi belirleyecektir”

Ä°srail ordusu, Gazze’ye bu gece düzenlediÄŸi hava saldırılarında, Filistin direniÅŸ örgütlerinden Ä°slami Cihad Hareketi’nin askeri kadrolarından üç kiÅŸinin etkisiz hale getirildiÄŸini duyurdu.

Ä°srail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze’ye düzenlenen hava saldırılarının, ordu ile İç Ä°stihbarat TeÅŸkilatı Åžin-Bet’in (Åžabak) ortak operasyonu olduÄŸu ve Ä°slami Cihad Hareketi’nin askeri kadrolarına karşı gerçekleÅŸtirildiÄŸi vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, saldırılarda Kudüs Tugayları’na baÄŸlı hayatını kaybeden lider kadrosunun isimleri ayrı ayrı belirtildi.

GeliÅŸmelerin ardından Gazze’deki Hükümet Basın Ofisi yaptığı yazılı açıklamada, ikinci bir duyuruya kadar kentteki tüm eÄŸitim kurumlarında eÄŸitime ara verildiÄŸi aktarıldı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ä°zmir’de uyuÅŸturucu operasyonu

HIZLI YORUM YAP