19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Büyükelçilik görevlilerini Sudan’dan çıkardık”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan'daki tahliyelere ilişkin, "Büyükelçiliğimiz çalışanları, özellikle güvenlik görevlilerini bir operasyonla büyükelçiliğimizden çıkardık." dedi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliÄŸince düzenlenen “Esnaf BuluÅŸması” toplantısında yaptığı konuÅŸmada, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın liderliÄŸinde esnaf ve sanatkarlara önemli destekler saÄŸlandığını belirtti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın esnafa selamı olduÄŸunu aktaran ÇavuÅŸoÄŸlu, Sudan’daki tahliyeler nedeniyle sık sık görüştüklerini kaydetti.

Sudan’da bir savaÅŸ ortamı olduÄŸunu ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, “BüyükelçiliÄŸimiz çalışanları, özellikle güvenlik görevlilerini bir operasyonla büyükelçiliÄŸimizden çıkardık. El-Burhan’ın da desteÄŸiyle, ordunun da desteÄŸiyle. Çünkü çatışmalar sokakta. Allah hiçbir ülkeyi bu duruma düşürmesin. Biz Libya’da dengeleri deÄŸiÅŸtirmeseydik bugün Trablus sokakları da halen böyle olacaktı. Bu savaşın durdurulması için de çaba sarf ediyoruz.” diye konuÅŸtu.

ÇavuÅŸoÄŸlu, esnaf ve sanatkarların Anadolu’yu Türk ve Ä°slam yurdu yapan ahiliÄŸe ve Ahi Evran-ı Veli’ye uzanan köklü geleneÄŸe sahip olduÄŸunu belirtti.

Bugüne kadar esnaf ve sanatkarların her zaman yanında durduklarını dile getiren Çavuşoğlu, ahilik kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmaları desteklediklerini ve esnaf ahilik sandığını kurduklarını söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Meslek KuruluÅŸları Kanunu’nu yürürlüğe koyduklarını hatırlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, esnaf muaflığı sistemini geliÅŸtirdiklerini, küçük sanayi sitelerinin yapımında TOKÄ° imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti.

Türkiye Yüzyılı’nın üretimin, verimliliÄŸin, büyümenin ve esnafla sanatkarların da yüzyılı olacağını vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, “Küçük esnafımızın büyük firmalara iÅŸ yapmalarını saÄŸlayacak bütün giriÅŸimleri destekleyeceÄŸiz. Meslek kuruluÅŸlarımızın kurumsal ve finansal yapılarının güçlendirmeye devam edeceÄŸiz. Hazine destekli kullandırılan kredilerde ilave faiz desteÄŸi saÄŸlayacağız. Esnaf ve sanatkarlar için, tüketimin yenilenebilir enerjiden saÄŸlanması konusunda yatırım teÅŸvik modelleri geliÅŸtireceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Piyasaların gözü ABD’nin enflasyon verilerinde

HIZLI YORUM YAP