17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Bursa Textile Show Fuarı başladı

Bursa'da tekstil sektörünün ihracatına güç katma hedefiyle 10'uncusu düzenlenen Textile Show Fuarı başladı.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KFA Fuarcılık ve UludaÄŸ Tekstil Ä°hracatçıları BirliÄŸi (UTÄ°B) iÅŸbirliÄŸiyle organize edilen fuar, Türk tekstil üreticilerini dünyanın dört bir yanından alıcılarla buluÅŸturuyor.

BTSO ve UTÄ°B ortaklığında koordine edilen alım heyetleri ve BTSO’nun iÅŸtiraki KFA Fuarcılık’ın çalışmaları kapsamında baÅŸta Avrupa, Afrika ve Orta DoÄŸu ülkelerinden olmak üzere farklı coÄŸrafyalardan fuarı ziyaret eden nitelikli alıcılar, stant açan Türk firmalarıyla buluÅŸtu.

Yaklaşık 180 firmanın katılımıyla düzenlenen fuarda, firmalar, 2023-2024 sonbahar ve kış giysilik kumaÅŸ koleksiyonlarını ziyaretçilerin beÄŸenisine sundu. 4 salonda, toplam 10 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda, yurt dışından önemli alıcılar iÅŸbirliÄŸi için Bursa’ya geldi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarların yeni ürünlerin tanıtılmasında, sektörün ticaretini geliştirmesinde ve darboğazdan çıkmasında çok büyük payının olduğunu söyledi.

Türkiye’nin tekstil ihracatının 10 milyar dolar civarında olduÄŸunu aktaran Vali DemirtaÅŸ, “Bunun 830 milyon dolarını Bursa karşılıyor. Bursa tekstilde bir numara. Bursa’nın gelecekte de güçlü bir merkez olacağına inanıyoruz. Daha kaliteli, ekonomik deÄŸeri yüksek ürünler üretmeyi tüm giriÅŸimcilerimizden istirham ediyorum.” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da tekstil sektöründe Bursa markasının dünyada söz sahibi olmaya devam ettiğini belirtti.

Tekstil sektöründe 10’uncu organizasyonu gerçekleÅŸtirdiklerini ifade eden KuÅŸ, “Fuarda yaklaşık 180 firmamız var. Stant açan firmamızla birlikte BTSO olarak Ur-Ge projelerimizin katkılarıyla yaklaşık 51 ülkeden 300 civarında alıcıyı tekstil fuarında misafir ediyoruz. Kendi imkanlarıyla gelenlerle birlikte fuarı yaklaşık 2 bin yabancı alıcının ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu organizasyonun firmalarımıza, sektörümüze ve Bursa ekonomisine ciddi anlamda katkı saÄŸlayacağına inanıyoruz.” diye konuÅŸtu.

BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ ise her yeni fuarın yeni bir heyecan olduÄŸunu dile getirerek, Bursa Textile Show gibi önemli bir organizasyonu kente kazandırdığı için BTSO’ya teÅŸekkür etti.

AktaÅŸ, bu fuarın ÅŸehir adına ciddi bir kazanım olduÄŸuna iÅŸaret ederek, “Firmalarımız, sektördeki yeni geliÅŸmeleri burada farklı ülkelerden gelen misafirlerle bulaÅŸarak belirleyecekler. Sanayicilerimiz çok güzel bir organizasyona imza atmışlar. Ur-Ge destekleriyle güzel bir sinerji de oluÅŸtu. Ortam gayet güzel ve ticareti geliÅŸtirmek adına burada ciddi bir potansiyel var. Fuarın, kış öncesinde ekonomik anlamda doping olacağına yürekten inanıyorum. Bursa sanayicisi fuarlara gidiyor, araÅŸtırıyor, neler yapabileceÄŸini planlar yapıyor. Bu çalışmalar takdire ÅŸayan.” açıklamasında bulundu.

Protokol üyeleri, fuarda stant açan firmaları ziyaret etti.

Bursa Textile Show Fuarı, 7 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TBMM Sanayi Komisyonu’ndan TOGG ziyareti

HIZLI YORUM YAP