19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Sanayicilerden “sığınmacı” tepkisi

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sığınmacı çalışanlar hakkında, "Türkiye'nin sadece emekten rekabet gücü yaratma adına sosyolojik ve demografik yapısını sıkıntıya sokacak, tehdit altına alacak olan bir nüfuslaşma yapısına İSO olarak karşıyız" dedi.

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi KuruluÅŸu 2022 AraÅŸtırması’nın sonuçlarını açıklayan Ä°SO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Erdal Bahçıvan, sığınmacı çalışanlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdal Bahçıvan, mültecilerin istihdamının sanayiciler açısından önemine iliÅŸkin bir soru üzerine, Türkiye’nin üretimine nitelik, akıl ve deÄŸer katacak yerli veya yabancı herkese ihtiyaç olduÄŸunu vurguladı.

“TEHDÄ°T OLACAK NUFÃœSLAÅžMAYA KARÅžIYIZ”

“Sadece ve sadece nitelik getirmeden emeÄŸe dönük boyutuyla yabancıların ülke ekonomisine ve üretimine destek katma noktasına bakacak olursak bu bizi maalesef sonu olmayan bir yolculuÄŸa doÄŸru götürür” diyen Bahçıvan, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’nin sadece emekten rekabet gücü yaratma adına sosyolojik ve demografik yapısını sıkıntıya sokacak, tehdit altına alacak olan bir nüfuslaÅŸma yapısına Ä°SO olarak karşı olduÄŸumuzu, net bir ÅŸekilde karşı olduÄŸumuzu söylemek istiyorum. Böylesine bir gidiÅŸatın bizi sonu olmayan bir dehlize götürme riski var. Sadece ve sadece emeÄŸe dayalı bir rekabet unsuru olarak biz sanayideki istihdamın önünü sınırsız bir ÅŸekilde açarsak yarınki nesillerimize vereceÄŸimiz toplumsal sorun adına bizi ciddi anlamda yük altında bırakır. Ancak tekrar söylüyorum; deÄŸer, birikim ve tecrübe kazandıracak boyutta seçilmiÅŸ bir iÅŸ gücünün yabancılarla da desteklenmesi noktasında hiç itirazımız yok. Bunun ölçüsünü kaçırma noktasında hiçbirimiz mesuliyet alamayız.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sanayinin ‘en büyükleri’ açıklandı, Bursa firmaları listede var mı?

HIZLI YORUM YAP