19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Anadolu Ajansı, Gazze’deki haber ekibiyle iletiÅŸimini kaybetti

Anadolu Ajansı (AA), İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nden gelişmeleri aktaran haber ekibiyle iletişimini kaybetti.

Ä°srail’in, Gazze Åžeridi’ne yoÄŸun bombardımanı ile enerji ve iletiÅŸim altyapısına yönelik engellemelerinin ardından, AA’nın bölgenin kuzeyindeki Gazze kent merkezinde bulunan ekibiyle güçlükle kurduÄŸu iletiÅŸim son 3 saattir tamamen koptu.

İsrail ordusu dün, Gazze kentinde yaşayan yaklaşık 1,1 milyon kişinin 24 saat içinde bölgenin güneyine geçmelerini istemişti.

İsrail yönetimi bu sürenin bitiminde bölgeye daha yoğun askeri müdahalede bulunmayı planlıyor.

Ä°srail, 8 Ekim’de, abluka altındaki Gazze’ye yönelik su, elektrik, gıda ve diÄŸer temel hizmetleri kesme kararı almıştı.

Bölgedeki gazetecilerin durumu

Ä°srail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 9 gazeteci yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

Son olarak, Lübnan hükümetinin yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusunun ülkenin güneyinde İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde gerçekleşen saldırısında Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah hayatını kaybetmiş, Al Jazeera ve AFP muhabirleri de yaralanmıştı.

Saldırıda hedef alınan aracın tamamen yandığı görülmüştü.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas’ın silahlı kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı Ä°srail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı baÅŸlatmıştı.

Gazze’den Ä°srail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-Ä°srail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmiÅŸti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan Ä°srail içindeki yerleÅŸim yerlerine girmiÅŸ, Ä°srail ordusu da onlarca savaÅŸ uçağıyla Gazze Åžeridi’ne saldırı baÅŸlatmıştı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 1300 Ä°sraillinin hayatını kaybettiÄŸi, 3 bin 436 Ä°sraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin SaÄŸlık Bakanlığı, Ä°srail’in saldırılarında Gazze’de 614’ü çocuk, 370’i kadın 1900 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, 7 bin 696 kiÅŸinin de yaralandığını duyurmuÅŸtu.

Ayrıca iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’da 7 Ekim’den bu yana, Ä°srail güçlerinin ve Yahudi yerleÅŸimcilerin saldırılarında 51 Filistinlinin öldüğü belirtilmiÅŸti.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsrail göç konvoyunu vurdu

HIZLI YORUM YAP