19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Galata Köprüsü’nde Åžehitler ve Gazze için yürüyüş

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde yüz binlerce kişi bir araya geldi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi’nde sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılar cami önlerindeki alanlarda toplandı.

Vatandaşların özel araçları veya otobüslerle camilere ulaşması nedeniyle Yenikapı sahil yolunda trafik yoğunluğu oluştu.

Yoğunluk dolayısıyla camilere giremeyen vatandaşlar, Ayasofya ve Sultanahmet meydanlarındaki yeşil alanlarda beraberlerinde getirdikleri seccadelerin üzerinde namaz için saf tuttu.

Sabah namazının ardından ÅŸehitler ve Ä°srail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edildi.

Namaz sonrası Ayasofya Meydanı’nda toplanan katılımcılar ise “Åžehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ä°ÅŸbirlikçi hainler hesap verecek, katil Ä°srail hesap verecek”, “Katil Ä°srail Filistin’den defol”, “Kanımız canımız feda olsun Aksa’ya”, “Hamas’a selam direniÅŸe devam” sloganları attı.

Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı dövizler taşıyan grup, sık sık tekbir getirdi.

Sabah namazının ardından oluÅŸturulan kortej, Galata Köprüsü’ne ulaÅŸmak üzere tramvay yolu istikametinde yürüyüşe baÅŸladı. Kortejde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak, eski TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop, Ä°lim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı ve Türkiye Gençlik Vakfının (TÃœGVA) Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu Ãœyesi Bilal ErdoÄŸan da yer aldı.

On binlerce kiÅŸi sloganlar eÅŸliÄŸinde Galata Köprüsü’ne yürüyor

Yürüyüş kapsamında bazı katılımcılar da ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Eminönü’nde bulunan Yeni Cami’ye geldi. Kalabalık nedeniyle bazı kiÅŸiler caminin dışında namaz için saf tuttu.

Namazdan önce okunan Fetih Suresi’nin ardından cemaatle sabah namazı eda edildi. Daha sonra Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ÅŸehit olan askerler ve Gazze için dua edildi. Kılınan namaz ve yapılan duanın ardından katılımcılar, Galata Köprüsü’ne ulaÅŸmak üzere yürüyüşe geçti.

Bazı katılımcılar Filistin atkısı taktı

Sabah namazı vaktinin yaklaÅŸmasıyla bazı kent sakinleri de ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Süleymaniye Camisi’ne geldi. Bazı katılımcıların Filistin bayrağının renklerini taşıyan atkılar taktığı görüldü.

Caminin dolması nedeniyle katılımcılardan bir kısmı, bahçede sabah namazını kıldı. Ardından caminin bahçesinde toplanan grup, “Uyan ey Müslüman”, “Ä°stanbul uyuma kardeÅŸine sahip çık”, “Ä°stanbul’dan Gazze’ye direniÅŸe bin selam” sloganları attı, tekbir getirdi.

Ellerinde “Hamas’a selam”, “Çocuk katili Ä°srail” pankartları taşıyan gruptakiler, sloganlar eÅŸliÄŸinde yürüyüşe baÅŸladı. Yürüyüş sırasında Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ÅŸehit olan askerlerin adı tek tek okunurken katılımcılar da “burada” diyerek karşılık verdi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi önlerinde oluÅŸturulan kortejlerden önce kendi imkanlarıyla Galata Köprüsü’ne gelen katılımcılar burada toplandı.

Köprüye çıkan yollar trafiÄŸe kapatıldığı için katılımcılardan bazıları yürüyerek bazıları da Ãœsküdar’dan vapurlarla alana ulaÅŸtı.

Sloganlar atıp tekbir getiren katılımcılar, çalınan müziklere de ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak eÅŸlik etti. Galata Köprüsü civarında bulunan 200’e yakın balıkçı teknesinin de yürüyüşe destek verdiÄŸi anons edildi.

Kentteki 4 büyük camide kılınan sabah namazının ardından camilerin önlerinde toplanan katılımcılar da kortej eÅŸliÄŸinde Galata Köprüsü’ne ulaÅŸtı.

Yürüyüş sırasında Marmaray’ın Sirkeci istasyonundan gelen çok sayıda kiÅŸi de Eminönü’nden korteje katıldı. Katılımcıların ilgisi nedeniyle Marmaray’da yoÄŸunluk oluÅŸtu.

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Galata Köprüsü’ndeki platformlarda “ForFairFuture” (Adil gelecek için) yazılı etiketler yer alırken alana dev ekranlar kuruldu, ses sistemi için kolonlar yerleÅŸtirildi.

Köprünün Karaköy çıkışında basın için oluşturulan platformda, birçok yerli ve yabancı basın mensubu programı takip etti.

Kur’an-ı Kerim okunan programda Abdurrahim Karakoç’un “Kardan aydınlık” bestesi seslendirildi. Katılımcılar da cep telefonlarının ışıklarını açarak eÅŸlik etti.

“Biz bu olup bitenlere kayıtsız kalamayız”

Burada Milli Ä°rade Platformu adına konuÅŸma yapan Ä°lim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı ve TÃœGVA Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu Ãœyesi Bilal ErdoÄŸan, 7 Ekim’de “Ä°srail NaziliÄŸi”nin tarihin en kanlı katliamlarından bir tanesine baÅŸladığını söyledi.

Ä°srail’in her gün yüzlerce masumu, çocuÄŸu katlettiÄŸini, onlarca yıldır olduÄŸu gibi Filistinlilerin haklarını gasbetmeye, canlarını, mallarını almaya yeni bir boyutta devam ettiÄŸine iÅŸaret eden ErdoÄŸan, dünyanın da buna seyirci kaldığını dile getirdi.

Yılın ilk gününün sabahında Ä°stanbul’dan bütün dünyaya haykırmak istediklerini ifade eden ErdoÄŸan, “12 ÅŸehidimizi de Filistin’de olup bitenleri de takip eden, uyumayan, uyanık yığınlar olarak bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Biz bu olup bitenlere kayıtsız kalamayız. Biz Türkiye’nin terörle mücadelesinde verdiÄŸi ÅŸehitlerin de Filistin’de düşen ÅŸehitlerin de orada öldürülen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduÄŸunu biliyoruz. Biz bunlara kayıtsız kalmayacağımıza, bütün dünyaya hakkı, adaleti haykırmaya devam edeceÄŸimize söz veriyoruz.” diye konuÅŸtu.

Bilal Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler kayıtsız kalamayız, çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz. Çünkü Mescid-i Aksa bizim kutlu mabedimiz. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü Hazreti Ömer’den Selahaddin Eyyübi’ye, Yavuz Sultan Selim’e kadar bizden önce gelen ecdadımız bu toprakları ÅŸehit kanlarıyla sulamıştır ve bu topraklarda üç dinin mensuplarının da huzur ve barış içerisinde yaÅŸamalarını temin etmiÅŸlerdir. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü topraklarımız üzerinde gözü olanlar, Arz-ı Mevud safsatalarıyla milyonların kanına girenlerin gözlerini çıkarmak için bizler kayıtsız kalamayız. Bizler kayıtsız kalamayız, çünkü verdiÄŸimiz en son 12 ÅŸehitten önce gelen on binlerce ÅŸehidimizin de katilleri aynı olduÄŸu için kayıtsız kalamayız.”

“Biliyoruz ki ancak birlik olduÄŸumuzda bu zulümlere karşı durmak için güçlü olabiliriz”

Terörle mücadelede yıllar boyunca verilen şehitlerin katillerinin kim olduğunu bildiklerini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Filistin soykırımına sebep olanların ve ÅŸehitlerimizin katillerinin aynı olduÄŸunu bizler biliyoruz. Bizler biliyoruz ki ancak birlik olduÄŸumuzda bu zulümlere karşı durmak için güçlü olabiliriz. Bizler, bizi fırkalara bölmek isteyenlerin asıl dertlerini biliyoruz. Bizler, medyada suni gündemler oluÅŸturup bizi ayrıştırmaya, Filistin davasını sulandırmaya çalışanların Amerika’nın ve Ä°srail’in etki ajanları olduÄŸunu biliyoruz. Bizler, mülteci düşmanlığını körüklemeye çalışanların da kimler olduÄŸunu biliyoruz. Bizler biliyoruz, CumhurbaÅŸkanı’mızın liderliÄŸinde Ayasofya’nın prangalarının kırılması Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün ilk adımıdır, bizler bunu da biliyoruz.”

Bilal ErdoÄŸan, “bir sabah karanlıktan aydınlık gelsin diye toplananlar” olarak bir söz verdiklerini ifade ederek, “Filistin’in bizler için önemini, kıymetini, tarihini, deÄŸerini öğreneceÄŸimize, çocuklarımıza ve bizden sonra gelenlere aktaracağımıza ve öğreteceÄŸimize söz veriyoruz. Amerika’nın arkasında durduÄŸu siyonist düzene karşı birliÄŸimizi saÄŸlayacağımıza, pekiÅŸtireceÄŸimize söz veriyoruz. Boykota devam edeceÄŸimize söz veriyoruz. Bu iÅŸ ateÅŸkesle bitmeyecek.” diye konuÅŸtu.

Filistin davası sürdüğü müddetçe hayatlarında boykota yer açacaklarını vurgulayan ErdoÄŸan, “Elimizden geleni yapacağız ki bu sermaye sahipleri ayağını denk alsınlar. Söz veriyor muyuz? Bizler en büyük silahımız duamızla, baÅŸkaları uyanırken sabahları uyanacağımıza ve en büyük silahımız duamızı kuÅŸanıp zulmetten aydınlığa çıkmak için dua edeceÄŸimize söz veriyoruz. O zaman inÅŸallah bu mücadelemizi dualarımızla taçlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki 12 şehidin ismi okundu

TÃœGVA BaÅŸkanı Ä°brahim BeÅŸinci, çok anlamlı bir eylem için bir araya gelindiÄŸini belirterek, “Åžehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cesur ve mazlum Filistin halkını tüm benliÄŸimle selamlıyorum. Aziz milletimizin başı saÄŸ olsun. Rabbim bu acıları bizlere vermesin. Asil ve soylu öfkemizi hatırlatmak için toplandık. 12 ÅŸehidimizi asla unutmayacağız. Çünkü onlar aramızdalar.” dedi.

Åžehitlerin isimlerini tek tek okuyan BeÅŸinci’ye katılımcılar “burada” diyerek cevap verdi.

Bir damla petrolü, bir damla kandan değerli gören zihniyete karşı, hürriyet ve hakkaniyet meselelerinin olduğunu vurgulayan Beşinci, şöyle konuştu:

“Kendinden büyük bombalara maruz kalan masum çocuÄŸun, evladının cesedini poÅŸetlerle toplayan mazlum babanın, evini, ocağını tüm ailesini kaybeden çaresiz annenin izzet ve ÅŸeref meselesi var. Dünya dönüyor, günler geçiyor, zaman akıyor. Ama yüreÄŸimizde mıhlanan acılar dinmiyor. Åžehit edilen her bir kahraman bizim adımız. Filistin’de kaybedilen her can bizim canımız. Kahraman Mehmetçiklerimizin davasında, cesur Filistin halkının yanında, katil Ä°srail’in karşısında, ahdimiz silahımızdır bu soykırımda. O kutlu sabaha az kaldı. Tüm halklar uyandı, intikama az kaldı. DireniÅŸin ateÅŸi, tüm dünyada yandı. Kendi ülkesinde mahkum olan Filistin bayrağı, dünyanın her yerinde dalgalandı. Ä°manımızla inancımızla galibiyete az kaldı.”

“Gazze özgür oluncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir”

MÃœSÄ°AD BaÅŸkanı Mahmut Asmalı da Filistin’in kurtuluÅŸunun, insanlığın kurtuluÅŸu olduÄŸunun bugün bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

Kudüs’ün dünyanın kilit taşı olduÄŸunu vurgulayan Asmalı, “Kudüs’e barış ve huzur gelmeden dünyaya barışın ve huzurun gelmesi imkansızdır. Buradan hep birlikte haykırıyoruz. Gazze’nin hürriyeti, insanlığın hürriyetidir. Gazzeli kardeÅŸlerimiz güvende olmadıkça, asla biz de güvende olmayacağız. Gazze özgür oluncaya kadar, baÅŸkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

Asmalı, burada olduÄŸu gibi farklılıkları ve ayrılıkları bir tarafa bırakarak, ortak deÄŸerler etrafında kenetlenerek daha adil, daha yaÅŸanabilir bir dünya kurmak için hep birlikte mücadele edeceklerini belirterek, “Unutmayalım Türkiye, Türkiye’den büyüktür ve ecdadımızın emaneti olan vatanımızın her karış toprağı bizim için kutsaldır. Ä°nsani, Ä°slami ve tarihi sorumluluklarımızın bilincindeyiz. GereÄŸi neyse vakti, yeri geldiÄŸinde yerine getirileceÄŸinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuÅŸtu.

Gazze’de ve Filistin’in muhtelif yerlerinde soykırım yapan Ä°srail’i ve destek veren hükümetleri, PYD, PKK ve tüm terör örgütlerini ÅŸiddetle lanetlediklerini dile getirerek, “Apaçık bir hakikatle inanıyor ve ilan ediyoruz ki Allah’tan baÅŸka galip yok. Allah intikam alanların en hayırlısıdır.” ifadelerini kullandı.

“Artık Gazzeli kardeÅŸlerimizin acısı bitsin”

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Altun, konuşmasında, yeni yılın ilk sabahında bütün dünyaya ses vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

CoÅŸkulu kalabalığın tek yürek, tek ses, tek nefes olarak hakkı haykırdığını dile getiren Altun, “Bugün burada toplanan kalabalık, baÅŸkasının acısını duymakla, kardeÅŸinin acısını duymakla sabahın erken saatlerinde buraya toplandı ve dünyaya haykırıyor. Artık soykırım bitsin, artık ateÅŸkes bir an önce yapılsın. Artık Gazzeli kardeÅŸlerimizin acısı bitsin. Gazze bir an önce ayaÄŸa kalksın.” diye konuÅŸtu.

Gazze’nin sadece Gazze’den ibaret olmadığına dikkati çeken Altun, şöyle devam etti:

“Gazze’ye bugün ellerini uzatanlar yarın coÄŸrafyamızda daha büyük ameliyatlar yapmak istiyorlar. Hem de bu ameliyatları anestezisiz, kanlı bıçaklı yapmak istiyorlar. Bu ameliyatlar yaklaşık 200 yıldır coÄŸrafyamızda sürüyor. Biz istiyoruz ki bu anestezisiz, kanlı bıçaklı ameliyatlar artık son bulsun. Biz istiyoruz ki yeni yılın ilk saatlerinde insanların uykuya dalacağını, tatlı uykularında uyuyacağını, sıcak yataklarından çıkmayacağını düşünenler iÅŸte insanların hallerini görsünler. SoÄŸukta, sıcak yataklarından kalkıp ‘yeni yıl, tatil’ demeden burada bulunan insanların duygularını görsünler. Bu o kadar önemli bir buluÅŸma ki. Ä°srail ÅŸu anda insanların unutacağına, insanların günlük hayatlarına dalacağına güveniyor. Ä°nsanların gündeminden bu soykırımın düşeceÄŸine inanıyor. Biz bakmazken insanları katletmeye devam edeceÄŸine inanıyor. Ama biz burada diyoruz ki ‘Hayır, böyle bir ÅŸey olmayacak. Sen bizim bakmadığımızı düşündüğün zamanda biz daha çok bakacağız. Sen bizim gündemimizden düştüğünü düşündüğün sırada biz bunu daha çok gündem edeceÄŸiz. Biz unutmayacağız, unutturmayacağız ve sesimizi asla kesmeyeceÄŸiz, asla susmayacağız. Sabahın bu saatlerinde toplanan topluluk bütün dünyaya bunu haykırıyor. Ve diyoruz ki Türkiye’den yılın ilk saatlerinde henüz seher saatlerinde tüm dünyaya yükselen mesaj iÅŸte bu.”

“Bu tepki çığ gibi büyüyecek”

Altun, Filistin’deki soykırımı da ÅŸehitlere uzanan kanlı elleri de hiçbir zaman unutmayacaklarını vurguladı.

Gündelik hayata dalmayacaklarını, Gazze’yi gündemlerinden düşürmeyeceklerini kaydeden Altun, “Bu tepki çığ gibi büyüyecek. Bu çığ, katilleri ve soykırımcıları ezip geçecek. Åžu anda Filistin’deki, Gazze’deki kardeÅŸlerimiz bize bakıyorlar ve bugün gördükleri manzaradan memnun olduklarına inanıyorum. Ä°nÅŸallah sözümüzle sesimizle elimizle bu katliamı durdurmayı Allah nasip etsin bizlere.” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki katliamın 87. gününde olduÄŸunun altını çizen Altun, insanların üzerine bombaların yaÄŸdığını, küçücük bedenlerin paramparça olduÄŸunu, buna karşı dünya halklarının ayaÄŸa kalktığını anlattı.

Bu katliamı durdurabilecek devletlerin, hükümetlerin ve çıkarlarını savunan bazı aktörlerin eliyle bunun devam ettiÄŸini belirten Altun, “Bu soykırım aslında dünya halkları vicdanında da hak ettiÄŸi yeri bulmuÅŸ vaziyette. Ä°nsanlar seslerini her geçen gün daha fazla yükseltiyorlar. Her geçen gün tepki daha fazla büyüyor. Türkiye’nin yılın ilk saatlerinde bu tepkiyi göstermesi ise çok anlamlı. Ä°stanbul’u, Türkiye’yi aÅŸacak, bu ses tüm dünyaya ulaÅŸacak. Tüm dünyaya mesajı vereceÄŸiz. Tepki bitmiyor, sönümlenmiyor. Siz bunu bitirmediÄŸiniz sürece biz daha yeni baÅŸlıyoruz. Bu da günün ilk saatinde tüm dünyaya verdiÄŸimiz mesajdır. BitirmediÄŸiniz sürece daha da fazlası gelecek.” deÄŸerlendirmesini yaptı.

“CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a her zaman bizim davamıza sahip çıktığı için teÅŸekkür ederim”

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Kur’an-ı Kerim’de de yazıldığı gibi zulme karşı savaÅŸanın her zaman zaferi kazanacağını söyledi.

Türk milletinin ve Ä°stanbul’un evlatlarının, bu sabah katliamlara ve zulümlere karşı yürüyerek tavırlarını gösterdiÄŸini dile getiren Mustafa, “Biz Filistinliler olarak kaybettiÄŸimiz, sevdiÄŸimiz insanlar için acı çekiyoruz. Biz çok üzülüyoruz ki Gazze ÅŸehrindeki her ÅŸeyi hedef alan bu zalimler, bizi davamızdan saptırtmak istiyorlar. Bütün bunlara raÄŸmen biz davamızdan hiç sapmadık.” dedi.

Büyükelçi Mustafa, her zaman dini ve siyasi haklarının ebedi bir ÅŸekilde kalacağını, Kudüs ile Mescid-i Aksa’ya olan iman ve sevgilerinin hiçbir ÅŸekilde kırılmayacağını kaydetti.

Türk halkına davalarında birleÅŸtiÄŸi için teÅŸekkür eden Mustafa, “CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a her zaman bizim davamıza sahip çıktığı için teÅŸekkür ederim. DesteÄŸiniz, duruÅŸunuz, duygularınız, öfkeniz için teÅŸekkür ederim. Allah, Gazze’yi korusun, Gazze halkı ve Türkiye halkı arasındaki muhabbeti ve sevgiyi daim etsin.” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Ali Yalçın, Galata Köprüsü’nden muhteÅŸem ve heybetli yürüyüşle Gazze’nin yanında olanlara selamlarını iletti.

Yalçın, “BaÅŸkasının yangınıyla evini ısıtanın, yemeÄŸini piÅŸirenin, yerleÅŸimci adı altında iÅŸgalcileri götürüp Filistin’e yerleÅŸtirenlerin, ‘Ben Ä°srail’e ABD DışiÅŸleri Bakanı olarak deÄŸil, bir Yahudi olarak geldim’ diyenin canı cehenneme.” ifadelerini kullandı.

“2024 umudun yılı olsun” diyerek ilk günde sabah saatlerinde burada buluÅŸan Gazze ve Filistin yürekli Ä°stanbul’un tüm haysiyetli insanlarına selamlarını ileten Yalçın, bu görüntünün son derece önemli olduÄŸunu bildirdi.

“Filistin halkı vatanlarının bedelini kanlarıyla, canlarıyla ödemiÅŸtir”

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan ise bir toprağı değerli kılan, onu vatan yapanın onun insanla kurduğu ilişkisi olduğunu söyledi.

Bir toprak parçasının üzerinde, gündüzünde alın teri, gecesinde gözyaşı ve şehitlerin kanı olduğunda onun vatan olabileceğine dikkati çeken Ceylan, şunları kaydetti:

“Bugün aynı ortak iki düşmanla mücadele eden dünyanın en büyük 2 terör örgütüne karşı mücadele eden milletimiz ve Filistin halkı vatanlarının bedelini kanlarıyla, canlarıyla ödemiÅŸtir. Buradan yeni yılın ilk seher vaktinde bebek katili, eli kanlı terörist Amerika ve onun maÅŸası Ä°srail’e sesleniyoruz, ey katiller sürüsü, ellerini topraklarımızdan, masum bebeklerimizden, çocuklarımızdan, kadınlarımızdan, yaÅŸlılarımızdan çekin. O kirli ellerinizi, okullarımızdan, hastanelerimizden, ibadethanelerimizden çekin. Yoksa yüzyıllardır o kirli ellerinizi kırdığımız gibi bugün de bu aziz millet sizlerin ellerini kıracaktır.”

Ä°srail’e boykota devam çaÄŸrısı

TÜGVA Başakşehir Teşkilatı Okul Başkanı Usame Zeyd Demir de platforma çıkarak, konuşma yaptı.

Demir, “Filistin’de, Gazze’de benim yaşımda arkadaÅŸlarım, kardeÅŸlerim öldürülürken biz burada nasıl sessiz kalabiliriz? Dünya buna nasıl sessiz? Her gece bomba sesleriyle, uçak sesleriyle çocuklar uyumaya çalışırken biz nasıl yatağımızda rahat yatabiliriz?” diyerek, Ä°srail’e boykotun devam etmesini istedi.

Sabah namazında “Åžehitlerimize rahmet, Filistin’e destek” etkinliÄŸi yapıldı

Van’da “Åžehitlerimize rahmet, Filistin’e destek” etkinliÄŸi kapsamında sabah namazında bir araya gelen vatandaÅŸlar, ÅŸehitler ve Ä°srail’in saldırıları altındaki Filistinliler için dua etti.

Hazreti Ömer Cami’sinde düzenlenen etkinlikte Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından indirilen hatimlerin duası yapıldı, cami imamı Mehmet Emin Akan ve etkinliÄŸe katılan vatandaÅŸlar ÅŸehitler için dua etti.

Siirt’te sabah namazında “Åžehitlerimize Rahmet Kudüs’e Dua” buluÅŸması gerçekleÅŸtirildi.

Milli Ä°rade Platformu Siirt Koordinatörlüğü öncülüğünde Ensar Camisi’nde düzenlenen programda, kılınan namazın ardından ÅŸehitler ve Gazze’de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde sabah namazı öncesinde, ÅŸehitler ve Gazze’de hayatını kaybedenler için dua okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki gençlik merkezlerince, Sanayi Mahallesi’ndeki Süleymaniye Camisi’nde “Gençler sabah namazında buluÅŸuyor” sloganıyla program düzenlendi.

Programda, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ÅŸehitler ve Ä°srail’in Gazze’deki saldırılarında yaÅŸamını yitirenler için dua edildi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

DEAÅž’ın sözde sorumlusu Halep’te yakalandı

HIZLI YORUM YAP