22 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

İndirimli etiketlere şikayetler arttı

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, son dönemde mağazalardaki indirimli fiyat etiketleriyle ilgili şikayetlerin arttığını, bu etiketlerin tüketicileri indirim algısıyla yönlendirdiğini belirtti.

Kılıç, AA muhabirine, perakende mağazalarda devam eden indirimli satışları değerlendirdi.

Tüketicilerin yıl boyunca indirim kampanyalarına maruz kaldığına ve yoğun kampanyaların sorunları da beraberinde getirdiğine işaret eden Kılıç, son günlerde mağazalardaki indirimli fiyat etiketleriyle ilgili şikayetlerin arttığını bildirdi.

Kılıç, ürünün indirimden önceki fiyatının da mutlaka etikette bulunması gerektiÄŸini belirterek, “Etiket üstüne etiket basılıyor, etiketler incelendiÄŸinde indirim yapılmadığı görülüyor. Tüketiciler, indirim algısıyla yönlendiriliyor. Etiket oyunlarına karşı tüketiciler uyanık olmalı. Reyonlarda büyük puntolarla ‘yüzde 50’ yazılıyor. Aslında ‘yüzde 50’ye varan indirim’ kampanyaları düzenleniyor. Punto oyunlarıyla tüketici yüzde 50 indirim olduÄŸunu düşünüyor, kasaya gittiÄŸinde sorun yaşıyor.” dedi.

Tüketicinin yanıltıcı etiketle karşılaÅŸması halinde bunu kanıtlaması için fotoÄŸraf çekmesi gerektiÄŸini dile getiren Kılıç, “Tüketiciler, indirimlerle ilgili sorun yaÅŸamaları durumunda Ticaret Bakanlığının ‘Alo 175’ hattını arayabilir, Bakanlığın il müdürlüklerine veya belediyelerin zabıta birimlerine baÅŸvurabilir.” diye konuÅŸtu.

Kılıç, geliÅŸen teknolojiyle birlikte fiyat araÅŸtırmasının daha kolay yapılabildiÄŸine iÅŸaret ederek, tüketicilerin hem maÄŸazalardan hem de internet üzerinden ortalama fiyatı öğrenerek bilinçli alışveriÅŸ yapabileceÄŸini vurguladı. Kılıç, tüketicilerin “indirim var” diye alışveriÅŸ yapmaması, ihtiyacı varsa ürün alması gerektiÄŸini söyledi.

Sosyal medya alışverişi uyarısı

Tüketicileri sosyal medya üzerinden yapılan alışverişler konusunda da uyaran Kılıç, şunları kaydetti:

“e-Ticaretin yanında sosyal medya üzerinden yapılan alışveriÅŸlerde de artışlar gözleniyor. Mesafeli satışlarda 14 günlük cayma süresi hakkı var. Bu hakkı kullanabilmek için alışveriÅŸ yapılan hesabın ticari ÅŸirkete ait olması gerekiyor. Åžahıs hesaplarının resmi kayıtlarda karşılığı yok ve burada dolandırıcılığın daha fazla olduÄŸu görülüyor. Ãœrün gönderilmiyor, muhatap bulunamıyor. EFT ve havaleler kiÅŸi hesaplarına yapılmamalı. Tüketiciler, ticari ÅŸirketlerle sorun yaÅŸadığında tüketici hakem heyetlerine baÅŸvuruda bulunabilirken, ÅŸahıs hesaplarında ise ‘dolandırıcılık’ suçuyla mahkemeye baÅŸvurulması gerekiyor.”

 

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerine ek zam

HIZLI YORUM YAP