23 Kasım 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Mecliste anayasa mesaisi başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa turlarına başladı. Bu kapsamda Kurtulmuş, CHP grubunu ziyaret etti. Görüşme sonunda açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, anayasa içeriğiyle ilgili konuşmadıklarını, usul konuştuklarını ifade etti ve "Benim için yapıcı bir görüşme oldu." dedi. "Yeni anayasayla ilgili açık bir müzakere ortamı şart." diye konuşan Özel, "Anayasaya uyacaksak değiştirelim. Geçen sefer de iyisi yapıldı ama yapılan anayasaya uyulmadı." dedi.

TBMM Genel Kurulu’nu bu hafta yoÄŸun bir gündem bekliyor.

Yeni ve sivil anayasa için ilk görüşmeler bugün başladı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP grubunu ziyaret ederek Genel Başkan Özgür Özel ile baş başa görüştü.

Görüşme sonrası Kurtulmuş ve Özel açıklamalarda bulundu.

“KARARI MECLÄ°S VERECEKTÄ°R”

KurtulmuÅŸ’un açıklamaları şöyle:

Müzakereyle bir süreç oluşturulması fikrini ifade ettim. Benim dikkat ettiğim husus, anayasanın içeriğiyle ilgili şimdiye kadar bir cümle konuşmadık. Önce yapılacak işin usullerinin tespit edilmesi ve sonucu olarak doğru bir istikamette müzakerelerin sürdürülmesidir.

Partilerin anayasaları olmaz. Anayasa teklifleri olur. Anayasa yapım süreci ile ilgili görüşlerini aldım. Benim için yapıcı bir görüşme oldu. Hep beraber bir yol alacağız.

Kararı Meclis verecektir. Bu Meclis anayasa yapma yetkisine de gücüne de sahiptir. Yeni anayasayla ilgili toplumsal mutabakat arıyoruz.

Mayıs sonuna dek usule ilişkin fikirleri almak isteriz. Belki yaz döneminde partiler tekliflerini olgunlaştırarak Meclis açıldığında müzakere ortamı başlar.

“MÃœZAKERE ORTAMI ÅžART”

Özel’in açıklamaları ise şöyle:

Ben kendisinin Meclis Başkanlığına aday olduktan itibaren her zaman görüşebileceğimizi söyledim. Bugün de bir ziyaret yaparak bizlerle görüşlerini paylaştık. Yeni anayasayla ilgili açık bir müzakere ortamı şart.

Anayasa ile ilgili görüşleri partimizde değerlendireceğiz. Anayasaya uyacaksak değiştirelim. Geçen sefer de iyisi yapıldı ama yapılan anayasaya uyulmadı. Bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik. Anayasaya uymayacaksak yeni anayasaya yapsak ne olur yapmasak ne olur?

Siyasiler el sıkıştırmazsa siyaset düşmanları el oluşturmaya başlar. El sıkışılacak müzakere edilecek. Sorumlu olduğumuz kitleler için de mücadele edilecek. Bu el sıkışma demokrasiye inananların yapması gereken bir şey.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÃœSÄ°AD: “EÄŸitimde müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸi oldu bittiye getirilmemeli”

HIZLI YORUM YAP