20 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Antalya Havalimanı’nda yeni rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bir günde havalimanımızı 203 bin 304 dış hat yolcusu, 19 bin 913 iç hat yolcusu olmak üzere toplam 223 bin 217 yolcu kullandı." ifadesini kullandı.

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu, dün Antalya Havalimanı’nı toplam 223 bin 217 yolcunun kullandığını belirterek, hem uçak trafiÄŸinde hem de yolcu sayısında tüm zamanların rekorunun kırıldığını bildirdi.

UraloÄŸlu yazılı açıklamasında, sürekli artan yolcu sayısına dikkati çekti. Antalya Havalimanı’nın 3 AÄŸustos’ta yeni bir rekora imza attığı bilgisini veren UraloÄŸlu, dış hatlarda 1087, iç hatlarda 130 olmak üzere, toplam 1217 uçak trafiÄŸi gerçekleÅŸtiÄŸini ifade etti. Bakan UraloÄŸlu, “Bir günde havalimanımızı 203 bin 304 dış hat yolcusu, 19 bin 913 iç hat yolcusu olmak üzere toplam 223 bin 217 yolcu kullandı. Böylece Antalya Havalimanı hem uçak trafiÄŸinde hem de yolcu sayısında tüm zamanların rekorunu kırdı.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ersoy’dan açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya Havalimanı’na dün gelen yolcu sayısında rekor kırıldığını belirterek, ÅŸunları kaydetti:

“Tarih, doÄŸa ve kültürün mükemmel buluÅŸma noktası Antalya’mıza dün gelen turist sayısının 104 bini aÅŸmasıyla tüm zamanların günlük dış hat yolcu rekorunu kırdık. Yalnızca muhteÅŸem plajlarıyla deÄŸil, aynı zamanda zengin tarihi, büyüleyici doÄŸal güzellikleri ve eÅŸsiz kültürel mirasıyla turistlerin gözdesi olan Antalya’da aÄŸustos ayının ilk 3 gününde ise yaklaşık 280 bin turist ağırladık. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış gösteren bu muhteÅŸem baÅŸarıda emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Antalya’ya en çok turist o ülkeden geldi

HIZLI YORUM YAP