16 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

İsrail okulu vurdu: En az 100 can kaybı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail ordusunun Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin öldürüldüğü saldırı karşısında dehşete kapıldıklarını belirtti.

Josep Borrell, Ä°srail’in saldırısına dair X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

“Ä°srail saldırısıyla vurulan Gazze’deki bir sığınma okulundan gelen görüntülerden dehÅŸete kapıldık.” ifadelerini kullanan Borrell, onlarca Filistinlinin saldırının kurbanı olduÄŸunun bildirildiÄŸini kaydetti.

Borrell, Gazze’de son haftalarda en az 10 okulun hedef alındığını hatırlatarak, “Bu katliamlar için hiçbir gerekçe yok.” ifadelerini kullandı.

Gazze’de korkunç seviyelere ulaÅŸan can kaybı sayısı nedeniyle de dehÅŸeti yaÅŸadıklarını vurgulayan Borrell, savaşın baÅŸlangıcından bu yana 40 binin üzerinde Filistinlinin öldürüldüğünü aktardı.

Borrell, Ä°srailli aşırı saÄŸcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in Ä°srail halkının da çıkarlarına aykırı olarak bir anlaÅŸmaya karşı çıkması karşısında üzüldüklerini ve bunu kınadıklarını belirterek, “Sivillerin öldürülmesini durdurmanın ve rehinelerin serbest bırakılmasını saÄŸlamanın tek yolu ateÅŸkestir.” ifadelerine yer verdi.

Ä°srail ordusu, Gazze’nin doÄŸusundaki Derec Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na saldırı düzenlemiÅŸti. Binlerce kiÅŸinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleÅŸen saldırıda en az 100 kiÅŸi ölmüş, onlarca kiÅŸi yaralanmıştı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve yandığını belirtmiş, sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği kaydedilmişti.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Manisa Salihli’de orman yangını

HIZLI YORUM YAP