20 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

MÄ°T’ten siber operasyon

Türkiye'nin içinde bulunduğu dünya genelinde pek çok ülkede binlerce insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk ağı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesindeki operasyonla çökertildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, MİT koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezince (USOM) bir siber casusluk şebekesine yönelik ortak operasyon düzenlendi.

Türkiye’nin de içinde olduÄŸu dünya genelinde pek çok ülkede binlerce insanın kiÅŸisel verilerini ele geçiren siber casusluk ağına yönelik operasyonda ÅŸebeke içinde yer alan 11 şüpheli yakalandı.

Verileri terör örgütleriyle paylaştılar

MÄ°T’in elde ettiÄŸi istihbarata göre, yurt dışı uzantıları da olan siber casusluk ağının birçok ülkeden ele geçirdikleri kiÅŸisel verileri terör örgütleri dahil, talep eden herkesle paylaÅŸtığı tespit edildi. MÄ°T’in uzun süredir takip ettiÄŸi casusluk ÅŸebekesinin, özellikle terör örgütleri için hayati önem taşıyan bilgileri saÄŸladığı belirlendi.

İnternet siteleri erişime kapatıldı

Operasyon kapsamında yakalanan 11 örgüt üyesi cezaevine gönderilirken, çok sayıda internet sitesinin de erişime kapatılması sağlandı.

Gizlilik kararı olan soruşturmayla ilgili çalışmaların detaylı şekilde sürdürüldüğü, ele geçirilen verilerin titizlikle incelenmeye devam ettiği bildirildi.

Son derece kritik öneme sahip kiÅŸisel verilerin korunmasına karşı MÄ°T’in, siber casusluk operasyonlarını geniÅŸleterek sürdüreceÄŸi, casusluk ağına karşı yapılan operasyonların Türkiye ile sınırlı kalmayacağı, yurt dışındaki baÄŸlantıların da mercek altına alınacağı kaydedildi.

MÄ°T’in, Türkiye’nin milli güvenliÄŸini tehdit eden her türlü faaliyete karşı caydırıcı ve önleyici tedbirleri kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceÄŸi belirtildi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Üniversite sınav sonuçları açıklandı

HIZLI YORUM YAP