20 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“Maymun çiçeÄŸi ve COVID-19 ile ilgili alarm durumu yok”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Memişoğlu, "Maymun çiçeği ve COVID-19 ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle düzenlediği tanışma toplantısında, Bakanlık tarafından yürütülen projeler ve yol haritası hakkında bilgi verdi.

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarını topluma kazandırmayı hedeflediklerini belirten Memişoğlu, bağımlılık, kilo, hareketsizlik, beslenme bozuklukları ve düşük doğurganlık oranlarının gelecekteki riskler arasında yer aldığını anlattı.

Memişoğlu, medyanın bu risklerin ortadan kaldırılmasındaki rolünün büyük olduğunu vurguladı.

“Maymun çiçeÄŸi ve COVID 19 takibimizde”

Bir soru üzerine MemiÅŸoÄŸlu, “Maymun çiçeÄŸi ve COVID-19 ile ilgili geliÅŸmeleri takip ediyoruz. Ancak ÅŸu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu deÄŸil” bilgisini paylaÅŸtı.

Memişoğlu, COVID-19 salgını döneminde dünyada 2 senede 6 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, dolaşım hastalıklarından ise her yıl 17 milyon kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

YÖK ile iÅŸ birliÄŸi konusunda da açıklamalarda bulunan MemiÅŸoÄŸlu, bazı branÅŸlarla ilgili YÖK ile çalıştıklarını, istihdama göre planlamalar yapacaklarını ve insan gücü planlamasını YÖK’e ileteceklerini vurguladı.

Ãœniversitelerin, gelecekteki saÄŸlık hizmeti kapasitesi ve niteliÄŸini etkilediÄŸini anlatan MemiÅŸoÄŸlu, “Yönetici olarak görevimiz doÄŸruyla yanlışı ayırmak, haklının hakkını savunmak, doÄŸruyu takdir etmek ve yanlışı cezalandırmaktır” ifadelerini kullandı.

Eczanelerde ilaç temini konusundaki soruları cevaplayan Memişoğlu, eczanelerde ilaç sorununun olmadığını, konunun doğrudan ilaç markası üzerinden değil etken maddesi üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi

Temel saÄŸlık hizmetlerinin güçlendirilmesi politikasına iliÅŸkin açıklamalarda bulunan MemiÅŸoÄŸlu, “Bu güçlendirme sadece Bakan olarak benim veya Bakanlık olarak bizim yapabileceÄŸimiz bir ÅŸey deÄŸil. Sizlerin de bu konuda bize destek olmanız çok önemli. Bunu baÅŸaracaksak toplumun da kültürünü ve bilincini bu yönde artırarak yapabiliriz. Bunu hep beraber baÅŸarmamız gerekiyor. Bunu bir toplumsal politika haline getireceÄŸiz, bunu Bakanlığımızın ana politikası yapacağımızı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Memişoğlu: Maymun çiçeği ve COVID-19 ile ilgili alarm durumu yok

 

“Åžehir hastaneleri medarıiftiharlarımız”

MemiÅŸoÄŸlu, ÅŸehir hastanelerinin Türkiye’nin saÄŸlık bilgisinin üretileceÄŸi ve bilim ile teknolojinin geliÅŸtirileceÄŸi alanlar olarak planlandığına dikkati çekti.

Özel sektörün saÄŸlık hizmetleri alanında kamuya büyük fayda saÄŸladığını vurgulayan MemiÅŸoÄŸlu, “Åžehir hastanelerinde bazı deÄŸiÅŸikliklere ihtiyaç olabilir ancak bu hastaneler konusunda kötü algı oluÅŸturmak maalesef yanlış. Çok net söylüyorum, ÅŸehir hastaneleri medarıiftiharlarımız” görüşünü paylaÅŸtı.

“Aile hekimine baÅŸvuruları teÅŸvik edecek adımlar atacağız”

Aile Sağlığı Merkezleri ile 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarını entegre edeceklerini belirten Memişoğlu, teşvik edici bir yaklaşım benimseyeceklerini kaydetti. Memişoğlu, şöyle devam etti:

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ä°stanbul’da suç örgütüne operasyon

HIZLI YORUM YAP