20 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Yeşil pasaport uygulaması genişleyecek mi?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeşil pasaportun kapsamının genişletileceğine yönelik iddialara son noktayı koydu. Bolat, "Uygulamayı genişletmiyoruz, yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız." dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) BaÅŸkanı Yusuf Hacısüleyman ve ATSO heyeti, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TOBB BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu‘nu ziyaret etti.

Antalyalı iÅŸ insanları sorun ve çözüm önerini Bakan Bolat’a sundu. ATSO meslek komitelerinin Yönetim Kurulu’na ilettiÄŸi, içerisinde sorun ve çözüm önerilerinin detayları bulunan dosya hakkında bilgi veren BaÅŸkan Hacısüleyman, “Dosyamızda, kredi kartı harcamalarına getirilen kısıtlardan kurumsal kredi kartlarının muaf tutulması, ihracat bedellerinin yüzde 30’unun TCMB’ye satış zorunluluÄŸunun esnetilmesi, vize sorunu, yeÅŸil pasaport alımının kolaylaÅŸtırılması, fuar ve pazar araÅŸtırması desteklerinin artırılması, berber-kuaför ve güzellik salonlarının çalışma gün ve saatleri, fiyat etiketlerine yönelik sorunlar, AVM’lerin haksız rekabete sebep olduÄŸu gibi baÅŸlıkların olduÄŸu 23 baÅŸlıkta sorun ve çözüm önerimiz yer alıyor. Artık yavaÅŸlamanın daha ciddi sorunlara dönüşmemesi için son kavÅŸaktayız. Yakın zamanda bu gidiÅŸatta deÄŸiÅŸiklik yapacak önlemler alınmazsa çok daha ciddi yan etkiler görmeye baÅŸlayacağız.” dedi.

“GÃœVENÄ° SARSAMAYIZ”

Son günlerde yeÅŸil pasaport konusunda birçok meslek grubunun dâhil olduÄŸu bir düzenlemeye iliÅŸkin Bakan Bolat’a konuyla ilgili iÅŸ insanlarının yeÅŸil pasaport talebini dile getiren BaÅŸkan Hacısüleyman, “Son dönemde artan vize sıkıntıları iÅŸ dünyasını zor durumda bırakıyor, bu konuda iÅŸ insanlarına öncelik verilmesini istiyoruz.” dedi.

Bakan Bolat, “Sosyal medya dezenformasyonu ile yeÅŸil pasaport uygulamasına dahil edildiÄŸi iddia edilen meslek grupları oldu. Fakat bu tamamen yanlış bir bilgi, uygulamayı geniÅŸletmiyoruz, yeÅŸil pasaporta olan güveni sarsamayız.” diye konuÅŸtu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ä°stanbul’da saÄŸanak etkili oluyor

HIZLI YORUM YAP