20 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Rus doğalgazında Türkiye planı

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi konusunda alternatif güzergâhlara işaret etti. Peskov, Türkiye'de doğalgaz merkezine yönelik planlarının olduğunu söyledi.

Moskova, Rus doÄŸalgazına iliÅŸkin Türkiye’yi de doÄŸrudan ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Kremlin, Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa’ya gönderilmesi konusunda alternatif güzergâhların ve Türkiye’de doÄŸalgaz merkezine yönelik planların olduÄŸunu açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus doÄŸalgazının Ukrayna üzerinden transit geçiÅŸine yönelik 31 Aralık’ta sona erecek olan anlaÅŸmaya iÅŸaret etti.

Anlaşmanın uzatılmaması hâlinde, Avrupalı tüketicilerin daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

Ukrayna, Rusya ile yeni bir doğalgaz transit anlaşması yapmayı planlamadığını daha önce birçok kez açıklamıştı.

Türkiye’de kurulması planlanan doğalgaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 4 Eylül’de Soçi’de yaptıkları görüşmeyle, Türkiye’de kurulacak doğalgaz merkezi projesine hız verildiği açıklanmıştı.

Putin, burada yaptığı açıklamada, Gazprom’un BOTAŞ’a projeye yönelik yol haritasını sunduÄŸunu duyururken, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan da Ä°stanbul Finans Merkezi’nin aynı zamanda Türkiye’nin enerji merkezi haline geleceÄŸini söylemiÅŸti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Vergi rekortmenleri belli oldu

HIZLI YORUM YAP