20 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Türk Yıldızları 30 AÄŸustos’ta Ankara semalarında

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Ankara semalarında gösteri yapacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yer alan Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı gösterileri için özel hazırlık yaptı.

Türk Yıldızları Tim Lideri Binbaşı Hasan KocabaÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçuÅŸları sırasında kaygı ya da herhangi bir duygu hissetmediklerini vurgulayarak, “UçuÅŸ sırasında, irtifa, sürat, gösteri merkezi, karşımızdan kesiÅŸim için gelen uçak gibi birçok parametreyi takip etmek durumunda olduÄŸumuz için bunları takip ederken herhangi bir duygu hissetmiyoruz, sadece iÅŸimizi yapıyoruz. Ancak tabii ki binlerce insanın önünde bir performans sergiliyorsunuz, dolayısıyla uçuÅŸa giderken biz de heyecanlanıyoruz. Ancak uçuÅŸ baÅŸladığında herhangi bir duygu kalmıyor, sadece iÅŸimizi yapıyoruz ve yüksek disiplinde uçuÅŸlarımızı icra ediyoruz.” dedi.

Anıtkabir üzerinde saygı uçuşu

Ankara’da 30 AÄŸustos Zafer Bayramı kapsamında gerçekleÅŸtirecekleri gösteri uçuÅŸlarına da deÄŸinen Binbaşı KocabaÅŸ, “30 AÄŸustos’ta Ankara’da öncelikle saat 12.00’de Anıtkabir üzerinde bir saygı uçuÅŸumuz olacak. Onu icra ettikten sonra yine aynı gün Mogan Gölü üzerinde bir gösteri uçuÅŸumuz olacak. Tüm halkımızı bizimle zafer coÅŸkusunu yaÅŸamak için 30 AÄŸustos Cuma günü saat 18.00’de Mogan Gölü’ne bekliyoruz.” diye konuÅŸtu.

Türk Yıldızları’nda Tim Lideri olarak görev almanın yüklediÄŸi sorumluluklara iliÅŸkin konuÅŸan KocabaÅŸ, ÅŸunları söyledi:

“2013’ten beri Türk Yıldızları’nda görev yapıyorum. Türk Yıldızları’nda farklı konumlarda görevler icra ettim ve uçtum. 2024’ten itibaren de bu yıl Tim Lideri olarak görev yapıyorum. Türk Yıldızları’ndaki tüm pozisyonlar gerçekten zor ve ciddi disiplin ve emek isteyen görevler, buna ilave olarak tüm kolun sorumluluÄŸu tim liderinde olduÄŸu için biraz daha ciddi bir sorumluluk. ArkadaÅŸlarla hep birlikte en iyi gösteriyi çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

“Yeri geldiÄŸinde herhangi bir noktada jet pilotu olarak görev yapmaya devam etmekteyiz”

Türk Yıldızları’nın 4 numarası ve takip pozisyonunda görevli Binbaşı Mehmet Balta ise 134 Akrotim Filo Komutanlığı’nda görev alan tüm pilotların, ÅŸu an gösteri pilotu olarak görev aldığını aktardı.

Türk Yıldızları’na görevlendirilmeden önce veya görevlendirildikten sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığının herhangi bir biriminde de görev almaya devam ettiklerini belirten Binbaşı Balta, “Bu birimler gerektiÄŸi zaman yeni pilotlarımızın eÄŸitiminde öğretmen pilot olarak ya da Hava Kuvvetlerimizin menfaati doÄŸrultusunda herhangi bir noktada jet pilotu olarak görev yapmaya devam etmekteyiz. Bugün buradaki görevlerimizde duman atıyoruz ama yeri geldiÄŸi zaman iyi ÅŸekilde bomba atmasını da biliyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Birçok gurur verici olaya tanık oluyoruz”

Türk Yıldızları Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Fatih Sağlam da gökyüzündeki gösteri uçuşunun yerdeki yönetimi ve yerdeki coşku hakkında şunları kaydetti:

“Öncelikle dünyada bir tim kurulduÄŸunda Hava Kuvvetlerinin temsilcisi olarak görülür. Bu durum tabii ki bizde de böyle. Ancak bizim halkımızla gönülden bir baÄŸ kurma olayımız var. Halkımızın bizim acılarımızla üzülüp baÅŸarılarımızla mutlu olmasıyla gösterilerimizde de birçok kez karşılaşıyoruz. Halkımızın gösterilerimizi izlerken gözlerinde oluÅŸan nem, hayranlık uyandıran bakışlar, bir annemizin elini açıp dua etmesi gibi birçok gurur verici olaya tanık oluyoruz. Bu da bizim Türk milletine özgü olan kutsal bir enerjidir. Bizlerin de en büyük motivasyon kaynağıdır.”

Türk Yıldızları ekibinin uçuÅŸ tesisatından sorumlu personel olarak görev yapan Kıdemli ÃœstçavuÅŸ Nejdet Adak ise “Öncelikle bu ekipte bulunmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duymaktayım. Türk Yıldızları ekibinde uçuÅŸ tesisatlarından sorumlu personel olarak görev almaktayım. UçuÅŸ tesisatları deyince aklımıza, kask, maske, harness ve G-Suit gelmektedir. Bu uçuÅŸ tesisatları pilotlarımızın güvenli ve konforlu bir ÅŸekilde uçuÅŸ yapmalarını saÄŸlamaktadır. Ben de bu uçuÅŸ tesisatlarının daima uçuÅŸa hazır bulundurulmasını saÄŸlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ä°lk prova uçuÅŸu bugün 18.00’de

Türk Yıldızları, gösteri uçuÅŸları kapsamında ilk olarak 28 AÄŸustos’ta Mogan Gölü üzerinde çevre tanıma uçuÅŸu gerçekleÅŸtirdi. Ardından 29 AÄŸustos saat 18.00’de yine Mogan Gölü üzerinde prova uçuÅŸu yapacak olan ekip, 30 AÄŸustos’ta ise saat 12.00’de Anıtkabir üzerinde saygı uçuÅŸu ve sonrasında saat 18.00’de Mogan Gölü üzerinde bir gösteri uçuÅŸu icra edecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

70 yıllık dev konserve markası iflas sürecine girdi

HIZLI YORUM YAP