19 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Vira bismillah” diyen balıkçılar denize açıldı

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağının sona ermesiyle birlikte, Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen törenlerle balıkçılar yeni sezon için "vira bismillah" diyerek denize açıldı.

Denizlerde 15 Nisan itibarıyla başlayan av yasağı sona erdi. Balıkçılar yasağın sona erdiği gece yarısının ardından yeni sezonun ilk avı için denize açıldı.

Ordu

Ordu ValiliÄŸi ile Ä°l Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yalıköy Balıkçı Barınağı’nda organize edilen törene balıkçılar aileleriyle geldi. Vali Muammer Erol ile Fatsa Belediye BaÅŸkanı Ä°brahim Etem Kibar, sezonun tüm balıkçılara hayırlı olmasını diledi.

Karadeniz: Eylül ayında palamat fiyatları gerilecek

Dua edilmesinin ardından aileleriyle vedalaÅŸan balıkçılar, “Vira bismillah” diyerek tekneleriyle Karadeniz’e açıldı. PerÅŸembe Balıkçılar Kooperatifi BaÅŸkanı Ãœnal Karadeniz, AA muhabirine, yeni sezonda palamudun bol olmasını beklediklerini belirterek, eylül ayı içinde palamut fiyatlarının gerileyeceÄŸini, vatandaÅŸların bol bol balık tüketebileceÄŸini söyledi.

 

Kocaeli

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesindeki EreÄŸli sahilinde düzenlenen törende, balıkçılar, gece saat 00.00’da sona eren av yasağı öncesinde bir araya gelerek dualar etti. Törene katılan Kocaeli BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Tahir Büyükakın, “Yeni sezonun balıkçılara bereketli olmasını kazasız belasız bitirmelerini rabbimden niyaz ediyorum, inÅŸallah geçtiÄŸimiz yıllardan çok daha bereketli, kazasız belasız sezonu tamamlarlar.” diye konuÅŸtu.

Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı İlkay Kaya da yeni sezonun hayırlı, bereketli olması dileğinde bulundu. Tekne sahiplerine Türk bayrağı ve baklava verilmesinin ardından kortej oluşturan balıkçılar, meşale yakarak av bölgelerine gitmek üzere denize açıldı.​​​​ Vatandaşlar ve balıkçılar törene yoğun ilgi gösterdi.

Zonguldak

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde balıkçılar, denizlerde av yasağının sona ermesine kısa süre kala Kilimli Limanı’nda son hazırlıklarını ve kontrollerini yaptı.Bu yıl denizde bol miktarda palamut avlanmasını öngören balıkçılar, yeni sezonda verimli bir sezon geçirip vatandaşın ucuz fiyata balık yemelerini saÄŸlamayı hedefliyor.

Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, burada yaptığı konuÅŸmada, balıkçılığın ülke adına önemli bir gelir kaynağı olduÄŸunu söyledi.VatandaÅŸların doÄŸal ve saÄŸlıklı bir yiyeceÄŸi daha bol miktarda kavuÅŸacak olmasının önemine dikkati çeken Özdemir, “Bu sezon iÅŸleriniz ne kadar güzel olursa vatandaÅŸlarımız da o kadar ucuz ve o kadar da çok bu yiyeceÄŸe kavuÅŸmuÅŸ olacak. Sizlere bol ve bereketli kazançlar diliyorum. Ä°nÅŸallah bu sezon diÄŸer sezonlardan çok daha iyi olur umuduyla sezonun hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Özdemir, denizlerin temiz tutulmasının önemli olduÄŸunu ifade ederek, “Denizlerimizi hem her türlü atıktan, kirlilikten korumak hem de balıkçılığın sürdürülebilir olması için devletin koyduÄŸu kurallara uymanız çok önemli. Yasal sınırlar içerisinde avcılık yapmanız balıkçılığın geleceÄŸi için çok önemli. Biz balıkçılarımızdan bunu istirham ediyoruz.” diye konuÅŸtu.

“Ä°nÅŸallah bu sene bol palamut bekliyoruz”

Kentte 15 yıldır balıkçılık yapan Murat Bozkurt da yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirerek, “GeçmiÅŸ senelerde fazla bir verim alamadık palamuttan ama palamut kendini gösterdi. Ä°nÅŸallah bu sene bol palamut bekliyoruz. Çinekop da olur inÅŸallah. Bol, bereketli, kazasız bir sezon diliyorum.” ifadelerini kullandı. Davetlilere balık ikram edilen törende daha sonra balıkçılar av sezonunun açılmasına dakikalar kala “vira bismillah” demek üzere denize açıldı.

Samsun

Canik Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen törende, balıkçılar sezonun baÅŸlamasını horon teperek kutladı. Vali Orhan Tavlı, tüm balıkçılara hayırlı ve bereketli bir sezon diledi. Ä°l Tarım ve Orman Müdürü Ä°brahim SaÄŸlam da 15 Nisan’da baÅŸlayan av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona erdiÄŸini hatırlattı.

Balıkçıların av yasaklarına uymasını isteyen SaÄŸlam, “Av yasaklarının bir sebebi var. Hem vatandaşımıza ucuz balık yedirebilmek hem de gelecek nesillerimize sürdürülebilir balıkçılık bırakmak istiyoruz. Her canlının üreme mevsiminde üremesine fırsat vermek gerekiyor.” dedi.

“Balıkçılarımız 15 gün daha beklerse balığın daha yaÄŸlı ve güzel olacağını düşünüyoruz”

Samsun’un, orta su trolü ve gırgırın Türkiye’de birinci sırada yapıldığı il olduÄŸunu dile getiren SaÄŸlam, “Geçen yıl ülke genelinde 350 ile 400 bin ton arasında yapılan avcılıkta Samsun olarak 59 bin 800 ton avcılık yapıldı. En çok avlanan balık, çaça ve hamsi. Bunun yanı sıra bu yıl palamut daha bol olacak ancak deniz suyu daha soÄŸumadı, balıkçılarımız 15 gün daha beklerse balığın daha yaÄŸlı ve güzel olacağını düşünüyoruz.” diye konuÅŸtu.

TekirdaÄŸ

TekirdaÄŸ BüyükÅŸehir Belediyesince av sezonunun açılışı dolayısıyla KumbaÄŸ Mahallesi’ndeki balıkçı barınağında tören düzenlendi.Edilen duanın ardından aileleri ile vedalaÅŸan balıkçılar “vira bismillah” diyerek tekneleriyle Marmara Denizi’ne açıldı. SüleymanpaÅŸa Su Ãœrünleri Kooperatifi BaÅŸkanı Ä°brahim PehlivanoÄŸlu, sezonun tüm balıkçılara hayırlı olmasını temenni etti. Balıkçı Hüseyin OÄŸuz ise bol balık avlanan bir sezon geçirmek istediklerini ifade etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İlk ders zili yarın çalıyor

HIZLI YORUM YAP