Diyarbakır’ın BaÄŸlar ilçesi kırsal TavÅŸantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 19 gün sonra çuval içerisinde dere kenarında ölü olarak bulunan Narin Güran ile ilgili yürütülen soruÅŸturma kapsamında gözaltına şüpheliler iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin ifadelerinin alındığı belirtildi.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli adliyeye sevk edildi.  Merkez BaÄŸlar ilçesinin TavÅŸantepe Mahallesi’nde 21 AÄŸustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de EÄŸertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ölümüne iliÅŸkin Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma sürüyor.

SoruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran’ın annesi, babası, iki aÄŸabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran’ın eÅŸinin de bulunduÄŸu 22 şüphelinin jandarmadaki iÅŸlemleri tamamlandı. Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

22 ŞÜPHELİNİN ALTISI AMCA

Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruÅŸturmada gözaltındaki 22 şüphelinin kimlikleri belli oldu. Şüphelilerin, Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), daha önce kolunda bulunan ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan aÄŸabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.Ä°.G., amca oÄŸulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oÄŸlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniÅŸtesi M.Åž., Salim Güran’ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oÄŸlu ile M.K. (23) olduÄŸu öğrenildi.

ANNE-BABAYA TUTUKLAMA TALEBÄ°

Narin’in annesi, babası ve bir amcasının da aralarında bulunduÄŸu dokuz kiÅŸi savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza sorgu hakimliÄŸine sevk edildi. Anne ve babanın suçlamaları reddettiÄŸi belirtildi.

13 kişinin sorgusu adliyede üç savcı tarafından devam ediyor.

MUHTAR AMCA TUTUKLU

TavÅŸantepe Mahallesi’nde 21 AÄŸustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması baÅŸlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan TavÅŸantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran’ın amcası Salim Güran, 2 Eylül’de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliÄŸince tutuklanmıştı.

NAAŞI DÖRT GÜN ÖNCE BULUNDU

Diyarbakır Valisi Murat ZorluoÄŸlu, kaybolan Narin Güran’ın 8 Eylül’de kıyafetleriyle EÄŸertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taÅŸla gizlenmiÅŸ vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduÄŸunu açıklamıştı. ZorluoÄŸlu, “Ä°lk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiÄŸi, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleÅŸtirildiÄŸi, üzerinin aÄŸaç dalları ve taÅŸlarla şüphe uyandırmayacak ÅŸekilde ve doÄŸal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır.” ifadelerini kullanmıştı.

SoruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar (48) jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran’ın kendisinden, küçük çocuÄŸun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediÄŸini öne sürmüş adliyeye sevk edilmiÅŸti.

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliÄŸindeki ifadesinde amca Salim Güran’ın “Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm” ÅŸeklinde kendisini tehdit ettiÄŸini iddia eden Bahtiyar, “ÇocuÄŸu kasten öldürmeye iÅŸtirak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiÅŸti.

Gözaltına alınan şüphelilerden mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de dün jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine iliÅŸkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç’a, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip EnsarioÄŸlu’nun açıklamaları soruldu. Tunç, “Galip Bey bu konuda ne demek istediÄŸini açıkladı. Burada dosyanın gizliliÄŸine vurgu yaptı. O kısmı çıkarıldığında konu baÄŸlamından çıkarılmış oluyor. Çok hassas bir konu. Burada yanlış anlamalara neden olan cümleler kurmamamız gerekiyor” diye konuÅŸtu.

“BULGULAR KATÄ°LLER İÇİN ÖNEMLÄ° VERÄ°LER İÇERÄ°YOR”

Tunç, şunları kaydetti:

-Narin cinayetinde bulgular, deliller hepsi deÄŸerlendirilecek. Elde bulgular katillerin kim ya da kimler olabileceÄŸine dair önemli veriler içeriyor. Adli Tıp’ta inceleme iki hafta sürecek. Narin’in katillerini yargı huzuruna çıkarmak, boynumuzun borcu. Teknik çalışma devam ediyor.

-Hak ettikleri cezaları almaları için soruÅŸturma etkin ÅŸekilde yürütülmeli. Narin’i katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. En ağır cezaya çarptırılmaları lazım. Çocuklarımızın korunması konusunda çok hassasız. Çocuklarımızın korunması ile ilgili kanunu getirdik.