23 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Ä°srail’den Lübnan’a saldırı; 182 ölü, 727 yaralı

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300'den fazla "hedefe" hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, 182 kişinin hayatını kaybettiğini, 727 kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’da yer alan habere göre, Ä°srail savaÅŸ uçakları, ülkenin güneyindeki En-Nebatiye kentine baÄŸlı Ez-Zerrariye ve Ensar beldeleri arasındaki bölgelere ve vadilere hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda, Abba, Cebşit, Eş-Şarkiye, En-Nemriye, Kefer Tenbit, Nebatiye el- Fevka, Deyr ez-Zehrani, Rumin, Humin el-Fevka, Yahmur, Arnun ve Secd beldeleri çevresi, Kefer Rumman otoyolu, Et-Tuffah bölgesindeki tepeler ve Er-Reyhan dağı gibi birçok nokta hedef alındı.

Aynı zamanda İsrail, ülkenin doğusundaki Bekaa, Şemstar, Budayi, En-Nebi Şit ve Bealbek gibi bir çok bölgeye de de hava saldırıları gerçekleştirdi.

Ä°srail savaÅŸ uçakları, Lübnan’ın güneyindeki Ed-Delafe eteklerindeki Litani Nehri yatağı ve Sur’un doÄŸusundaki bölgeleri de yoÄŸun ÅŸekilde bombaladı.

Ä°srail ordusu, sabahtan bu yana Lübnan’da 300 “hedefe” hava saldırısı düzenledi

Ä°srail ordusu, Lübnan’ın güneyi ve doÄŸusuna düzenlediÄŸi hava saldırılarına iliÅŸkin yazılı açıklama yaptı.

Genelkurmay BaÅŸkanı Herzi Halevi’nin Lübnan’da “Hizbullah’a ait hedeflere” saldırılar düzenlemesini onayladığı belirtildi.

Lübnan’ın güneyi ve doÄŸusunda sabahtan bu yana 300’den fazla “hedefin” vurulduÄŸu ifade edildi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, hava saldırıları nedeniyle Lübnan’ın güneyi ve doÄŸusunda çok sayıda bölgeden dumanlar yükseldiÄŸi görülüyor.

Ä°srail ordusu, bu sabah saatlerinde Lübnan’a iki ayrı hava saldırısı baÅŸlattığını duyurmuÅŸtu. Saldırılarda Lübnan’ın güneyi ve doÄŸusundaki bazı bölgelerin hedef alındığı aktarılmıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı: 182 kişi hayatını kaybetti, 727 kişi yaralandı

Lübnan SaÄŸlık Bakanlığı, Ä°srail’in Lübnan’a bugünkü saldırılarında ölenlerin sayısının 182’ye, yaralananların sayısının ise 727’ye yükseldiÄŸini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ä°srail’in sabah saatlerinden bu yana Lübnan’ın güneyine ve doÄŸusundaki kasaba ve köylere benzeri görülmemiÅŸ ÅŸekilde düzenlediÄŸi saldırıların yol açtığı kayıplara iliÅŸkin bilgiye yer verildi.

Açıklamaya göre, Ä°srail’in Lübnan’ın kasaba ve köyleri hedef alan saldırılarında ölenlerin sayısı 182’ye, yaralananların sayısı ise 727’ye yükseldi.

Yaklaşık 350 hava saldırısının düzenlendiği saldırıda ölen ve yarananlar arasında kadın, çocuk ve sağlık çalışanları bulunduğu kaydedildi.

Ãœlke genelinde eÄŸitime ara verildi

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, yaptığı açıklamada, ülke genelindeki tüm üniversite ve okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi.

Halebi, askeri ve güvenlik durumunda yaşanan gelişmelerin öğrencilerin okullarına gitmesinde tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Öte yandan bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, Ä°srail ordusunun yoÄŸun saldırıları nedeniyle Lübnan’ın güneyindeki Sur kentinden ve güneydeki diÄŸer bölgelerden binlerce Lübnanlı kuzeydeki Sayda ve Beyrut’a doÄŸru göç ediyor.

Lübnan’ın güneyindeki okul ve enstitülerin barınma merkezine dönüştürülmesine karar verildi

Ä°srail ordusunun Lübnan’ın güneyine 8 Ekim 2023’ten bu yana “en ÅŸiddetli saldırılarını” düzenlemesinin ardından Lübnan makamları, ülkenin güneyindeki okulların ve resmi enstitülerin barınma merkezine dönüştürülmesi kararı aldı.

Lübnan İçiÅŸleri Bakanı Bessam Mevlevi’nin ofisinden yapılan açıklamada, Ä°srail saldırıları nedeniyle Lübnan’ın güneyindeki büyük ölçekli yerinden edilmelere deÄŸinildi.

Mevlevi’nin, Lübnan’ın güneyindeki bölgelerde geniÅŸ çaplı yerinden edilmelerle ilgili valilere iÅŸbirliÄŸi yapma talimatı verdiÄŸi aktarıldı.

Lübnan Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle acil toplantı yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, barınma merkezi olarak açılmasına karar verilen okulların isimleri paylaşıldı.

Açıklamada, “Lübnan vatandaÅŸlarının güvenliÄŸi göz önüne alınarak, aÅŸağıdaki okulların ve resmi enstitülerin barınma merkezi olarak açılmasına karar verildi.” ifadesi kullanıldı.

İsrail, evlere ve benzin istasyonlarına saldırdı

Öte yandan Ä°srail’in Bekaa’da evlere ve benzin istasyonuna düzenlediÄŸi saldırıda çok sayıda kiÅŸinin öldüğü veya yaralandığı kaydedildi.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan habere göre Ä°srail ordusu, Bekaa’da evlere ve benzin istasyonuna hava saldırısı düzenledi.

Ä°srail ordusunun sabah saatlerinden bu yana hava saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtırması nedeniyle Lübnan’ın güneyinde özellikle sınıra yakın bölgelerdeki halk, ülkenin kuzeyine doÄŸru kaçmak zorunda kaldı.

Ä°srail ordusu, Lübnan’ın Bekaa Vadisi’ne hava saldırısı düzenleyeceÄŸini duyurdu

Ä°srail ordusu, Lübnan’ın doÄŸusunda yer alan Bekaa Vadisi’ne “yakın zamanda” hava saldırısı düzenleyeceÄŸini bildirdi.

Ä°srail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediÄŸi basın toplantısında Lübnan’daki saldırılara iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Hagari, Lübnan’a sabah baÅŸlatılan saldırılarda 300’den fazla “hedefin” vurulduÄŸunu söyledi.

Lübnan’ın doÄŸusundaki Bekaa Vadisi’ne hava saldırıları düzenleyeceklerini aktaran Hagari, Hizbullah’ın bölgeden Ä°srail’e saldırı hazırlığında olduÄŸunu iddia etti.

Hagari, Bekaa Vadisi’nde “Hizbullah’ın silah ve roket depoladığını” ileri sürdüğü evlerde veya yakınlarında kalan kiÅŸilerin bu bölgelerden “hemen” uzaklaÅŸmasını istedi.

Bölge halkına 2 saat süre verildi

Öte yandan Ä°srail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee de sosyal medya hesabından bir harita yayımlayarak Bekaa Vadisi’ne saldıracakları mesajını tekrar etti.

Adraee, bölge halkından Hizbullah’ın “silah ve roketlerinin” olduÄŸu evlerden ve çevresinden uzaklaÅŸmaları için 2 saat sürelerinin olduÄŸunu kaydetti.

Ä°srail’in Lübnan’a ÅŸiddetli hava saldırılarına Hizbullah roket atışlarıyla karşılık verdi

Ä°srail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediÄŸi ÅŸiddetli hava saldırılarının ardından Hizbullah, Ä°srail’in kuzeyindeki bölgelere yaklaşık 35 roket attı.

Ä°srail’in kuzeyindeki AÅŸağı Celile, Tabariye Gölü çevresindeki bölgelerde saldırı alarmları çaldı.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, kuzeydeki Amiad ve Safed çevresine 25 roket atıldığı, bazılarının hava savunma sistemleri tarafından önlendiği, bazılarının ise Amiad çevresinde açık alanlara düştüğü belirtildi.

Aşağı Celile bölgesine atılan 10 roketten bazılarının isabet ettiği aktarılırken sınıra yakın Alkosh bölgesinde çalan saldırı alarmlarının incelendiği kaydedildi.

Ä°srail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı’na göre, Tabariye Gölü çevresindeki saÄŸlık merkezine, ÅŸarapnel isabet etmesi sonucu hafif yaralanan bir kiÅŸi sevk edildi.

Lübnan Hizbullahı saldırıları üstlendi

Lübnan Hizbullahı, yaptığı yazılı açıklamada, “Gazze’deki Filistin halkının direniÅŸiyle dayanışma, Ä°srail’in Lübnan’ın güneyine ve Beka bölgesine yaptığı saldırılara misilleme olarak” söz konusu saldırıların gerçekleÅŸtirildiÄŸini bildirdi.

Açıklamada, Ä°srail ordusuna ait Amiad’daki lojistik depoları, savunma sanayi ÅŸirketi Rafael’in Hayfa kentinin kuzeyindeki Zvolon bölgesinde yer alan askeri endüstri kompleksinin onlarca roketle hedef alındığı aktarıldı.

Ä°srail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında sınır hattında 8 Ekim’den bu yana yaÅŸanan çatışmalar son günlerde zirveye ulaÅŸtı.

Gallant, ABD Savunma Bakanı Austin ile telefonda görüştü

Öte yandan Ä°srail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile dün akÅŸam telefonda görüştüğü bildirildi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gallant’ın Austin’e Ä°srail’in Hizbullah’a yönelik saldırıları hakkında bilgi verdiÄŸi belirtildi.

Görüşmede ayrıca Gallant ve Austin’in bölgesel durumu da ele aldıkları kaydedildi.

İsrail ile çatışan Hizbullah, 2 mensubunun öldürüldüğünü duyurdu

Hizbullah, Lübnan’ın güneyinde Ä°srail ile girilen çatışmada 2 mensubunun daha öldüğünü açıkladı.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah mensubu Mahmud Hüseyin Saad’ın ve Hüseyin Esad Abdullah’ın Ä°srail ile çıkan çatışmada öldüğü belirtildi.

Lübnan Hizbullahı ile Ä°srail ordusu arasında 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılarda yaÅŸamını yitiren Hizbullah mensuplarının sayısı 505’e yükseldi.

Ä°srail ordusunun, Beyrut’a yönelik hava saldırısı

Ä°srail ordusunun 20 Eylül’de Beyrut’un güneyine düzenlediÄŸi hava saldırısında 3’ü çocuk 7’si kadın 45 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Hizbullah, saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından Ä°brahim Akil’in de bulunduÄŸu 15 mensubunun öldüğünü duyurmuÅŸtu.

Lübnan’da 17-18 Eylül tarihlerinde çaÄŸrı cihazları ile telsizlerin patlatılması ve ardından gerçekleÅŸen Beyrut saldırısında toplamda 84 kiÅŸi ölmüştü.

Ä°srail-Lübnan sınırı, 8 Ekim 2023’ten bu yana taraflar arasında zaman zaman ÅŸiddetlenen çatışmalara sahne oluyor.

 

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kadın polisimizi şehit eden saldırgan cinsel tacizci çıktı

HIZLI YORUM YAP