01 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Beyaz Saray: Ä°ran, Ä°srail’e önümüzdeki saatlerde balistik füze saldırısı yapabilir

ABD'li haber ajansı Axios'a konuşan ve ismi açıklanmayan Beyaz Saray yetkilisi, İran'ın İsrail'e yönelik balistik füze saldırısı hazırlığında olduğunu ve önümüzdeki saatlerde bu saldırının gerçekleşebileceğini duyurdu.

Axios haber ajansı son dakika olarak duyurduğu haberinde, Beyaz Saray yetkilisinin şu ifadelerine yer verdi:

“Ä°srail’i bu saldırıya karşı savunmak için savunma hazırlıklarını aktif olarak destekliyoruz. Ä°ran’ın Ä°srail’e doÄŸrudan askeri saldırısı Ä°ran için ciddi sonuçlar doÄŸuracaktır.”

Ä°stihbarat bilgileri ABD’ye saatler önce ulaÅŸtı

Aynı yetkili, aldıkları istihbaratın, saldırının önümüzdeki birkaç saat içinde gerçekleştirileceği yönünde olduğunu söyledi. Yetkili ayrıca, söz konusu istihbaratın kendilerine birkaç saat önce ulaştığını aktardı.

Ä°ran, Hamas lideri Ä°smail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından yaklaşık iki aydır Ä°srail’e misilleme yapma sözü veriyor. Axios’un haberine göre Ä°ran, söz konusu saldırıya henüz bir yanıt vermedi.

İran rotasını değiştirecek mi?

ABD ve Ä°srail yetkilileri, Ä°srail’in kara harekâtı ve Ä°ran’ın dini liderinin uzun zamandır müttefiki olan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin, Ä°ran’ı rotasını deÄŸiÅŸtirmeye iteceÄŸinden endiÅŸe duyuyorlar.

Ä°srail BaÅŸbakanı Benjamin Netanyahu geçtiÄŸimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Ä°ran’ın kötülük eksenine karşı bir kampanyanın ortasındayız. Birlikte durmalıyız. Önümüzdeki zorlu günlerde birlikte saÄŸlam duracağız” demiÅŸti.

Her türlü saldırıya hazırız

Ä°srail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Amiral Daniel Hagari, ABD’nin Ä°srail’e, “Ä°ran’ın yakın zamanda füze fırlatmaya hazırlandığı” konusunda bilgi verdiÄŸini, ancak henüz “Ä°ran’dan gelen bir hava tehdidi” tespit edilmediÄŸini ifade ederek, “Hava savunma sistemlerimiz tamamen hazır ve hava kuvvetleri jetleri gökyüzünde devriye geziyor. ABD’li ortaklarımızla birlikte saldırı ve savunmada en üst düzeyde hazır durumdayız ve Ä°ran’daki geliÅŸmeleri birlikte takip ediyoruz. Ä°ran’ın Ä°srail’e saldırmasının sonuçları olacak” yorumunu yapmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP’li vekiller ErdoÄŸan’ı ayakta karşıladı

HIZLI YORUM YAP