03 Aralık 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, şirketlerin yeni nesil finansman ihtiyaçları, dijitalleşme ve yeşil dönüşümün ticaret üzerindeki etkileri ele alındı.
QNB Finansbank, Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerindeki reel sektör temsilcilerini ağırlamayı sürdürüyor. Dijitalleşme, finansman ihtiyacı ve yeşil dönüşüm gibi konuların ticaret ve ekonominin temel dinamikleri üzerindeki etkilerinin ele alındığı Dijital Köprü Anadolu Buluşmalarının bir yenisi daha Bursa’da düzenlendi.
Bursa iş dünyasından önemli isimlerin de yer aldığı panele Bursa Gümrük Müşavirliği A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özenalp de katıldı.
QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “ QNB Finansbank olarak bankacılık faaliyetlerinin ihtiyaçları karşılama işi olduğunu düşünüyoruz. İhtiyaçları karşılamanın en iyi yöntemi, müşterilerinizin ihtiyaçlarını anlamaktan geçiyor. Bunun için de müşterilerinizi dinlemek, gerçekten nelere ihtiyaçları olduğunu tespit etmek gerekiyor. Dijital Köprü fikri de yıllar önce müşterilerimizi dinlediğimiz Anadolu Buluşmaları etkinliğinden çıktı. O dönemin ihtiyacının dijitalleşme olduğunu ancak dijitalleşmenin ne olduğu ve nereden başlamak gerektiği konusunda müşterilerimizin kafasında sorular olduğuna tanık olduk. Bu doğrultuda Dijital Köprü’yü kurduk” dedi.
Tan, sözlerine şöyle devam etti: “QNB Finansbank Dijital Köprü bugün 300 bin kullanıcısı ile Türkiye’nin en büyük KOBİ platformu konumunda yer alıyor. Müşterilerimiz bugün bankacılık işlemlerinin yanı sıra gerek e-dönüşüm gerekse dijitalleşme ile ilgili bütün işlemlerinde Dijital Köprü’yü kullanabiliyor. QNB Finansbank Dijital Köprü’yü kullanarak insan kaynakları, ön muhasebe, uluslararası lojistik, e-fatura, e-irsaliye, e-defter, e-müstahsil makbuzu ve e-arşiv dahil işletmeniz için gerekli olan birçok iş ve süreci, dijital dünyaya taşıyarak kolaylaştırabilirsiniz. Geçtiğimiz yılın sonunda dijitalleşmeyi hızlandırmak için başlattığımız kampanya kapsamında QNB Finansbank’ın aktif KOBİ müşterisi olduğunuz sürece Dijital Köprü bünyesindeki e-dönüşüm programlarını ömür boyu ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.”
Rekabet avantajı yeşil dönüşümden geçiyor
Sürdürülebilirlik konusunun gelecek 10 yılın en önemli gündemlerinden biri olacağını ifade eden QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “Geride bıraktığımız 10 yılda dijitalleşme konusunda yarattığımız çözümlere benzer şekilde sürdürülebilirlik konusunda da müşterilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Bankacılık denildiği zaman herkesin aklına ilk olarak finansman ihtiyacı geliyor. Bankacılığın temelinde bu var, güven ilişkisi var. Fakat diğer taraftan dijitalleşme ve yeşil dönüşüm konularına da önem veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda finansman ihtiyacı, dijitalleşme ve yeşil dönüşümü birbirinden ayırmak mümkün olmayacak. İşlerimizi sürdürülebilmek için dijitalleşmeye ihtiyacımız var çünkü işlerimizi yönetebilmek için hız, maliyet ve rekabet avantajına sahip olmalıyız.. Ancak gelecek yıllarda rekabet avantajını yönetecek konuların başında sürdürülebilirlik / yeşil dönüşüm gelecek. Dolayısıyla yeşil dönüşümün dışında kalan firmaların rekabet avantajını kaybedeceğini düşünüyorum. Yeşil dönüşüm konusunda geride kalan ihracatçı firmalar Avrupa Birliği’ne yapacakları ihracatta pazar kaybedeceklerdir. Çünkü Avrupa Birliği 2050 yılında sıfır karbon taahhüdü verdi. Türkiye de benzer şekilde 2053 yılına kadar sıfır karbon taahhüdü veriyor. 2026 yılı itibariyle AB üyesi ülkelerin sınırlarında karbon düzenleme mekanizması uygulanmaya başlanacak. Buna göre şirketler o tarihe kadar bunun hazırlığını yapamazsa çok ciddi maliyetler ile karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle finansman ihtiyacı, dijitalleşme ve yeşil dönüşümü hep bir arada düşünmek lazım. QNB Finansbank olarak bu duruma hazırlık yapmak adına şirketlerin karbon ölçümlerini hesaplıyoruz. Dijital Köprü bünyesinde bu uygulamadan da yararlanabiliyorsunuz” dedi.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay da konuşmasında, Bursa’nın 20 Milyar Dolar ihracatınınım olduğunu vurguladı. Bursa’da dijital dönüşümün, teknolojiye sahip olan tarafından daha çok yapıldığını vurguladı. Burkay, ” Ekonominin yeni kuralları var. Ama bu yenilikleri bizler eski kurumlarla yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye’de sermaye birikimi ne yazık ki yeterli değil. Önümüzde yıllarda ticaretin yüzde 47’si dijital olacak gerçekleştirilecek. Bu yüzden dönüşüm şart” dedi.
BUDO seferleri iptal edildi
Bursa açıklarında deprem
5 zeytinyağı markası marketlerden toplatılıyor
Aralık ayı kira zam oranı ne kadar?
Kar, fırtına, şiddetli yağış geliyor
Sahte dolarları dolaşıma sokan 4 kişi yakalandı
Kasım ayı enflasyonu belli oldu
Pençe-Kilit operasyonunda askerimiz şehit oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto eden 9 kişi tutuklandı
Ünlü peynir markası raflardan toplatılıyor
Marmara Denizi’nin korkulu rüyası Bursa’da görüldü
Bursa açıklarında deprem
5 zeytinyağı markası marketlerden toplatılıyor
Aralık ayı kira zam oranı ne kadar?
Kar, fırtına, şiddetli yağış geliyor
Sahte dolarları dolaşıma sokan 4 kişi yakalandı
Kasım ayı enflasyonu belli oldu
Pençe-Kilit operasyonunda askerimiz şehit oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto eden 9 kişi tutuklandı
Ünlü peynir markası raflardan toplatılıyor
Marmara Denizi’nin korkulu rüyası Bursa’da görüldü