16 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Recai Kutan hayatını kaybetti

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında yaşamını yitirdi.

Saadet Partisi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Saadet Partisi Kurucu Genel BaÅŸkanı Recai Kutan’ın (94) vefat ettiÄŸi duyuruldu.

Paylaşımda “Saadet Partisi Kurucu Genel BaÅŸkanımız, Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu Ãœyemiz, ESAM Genel BaÅŸkanı, muhterem büyüğümüz Recai Kutan, Hakk’ın rahmetine kavuÅŸmuÅŸtur. Milletimizin ve camiamızın başı saÄŸ olsun.” ifadelerine yer verildi.

RECAÄ° KUTAN KÄ°MDÄ°R?

5 Nisan 1930 yılında doÄŸan Recai Kutan, Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi Ä°nÅŸaat Fakültesi’nden 1952 yılında mezun oldu. Kutan, 1952-1969 yılları arasında Devlet Su Ä°ÅŸleri’nde çalıştı. Kutan, 1977 seçimlerinde, Milli Selamet Partisi’nden Malatya milletvekili, 1977 koalisyon hükümetinde Ä°mar ve Ä°skan Bakanı olarak görev aldı, 12 Eylül Darbesi’nden sonra diÄŸer MSP yöneticileriyle beraber 9,5 ay hapis yattı.

Recai Kutan 1983’ten sonra kurulan Refah Partisi’nin genel baÅŸkan yardımcısı oldu ve Refah Partisi’nin Malatya milletvekili olarak meclise girdi. Kutan, 1996-1997 yılları arasında 54. Hükümet’te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Recai Kutan, Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından yeni kurulan Fazilet Partisi’nin genel baÅŸkanlığına seçildi. Kutan 1999 genel seçimleri sonucu Meclis’e girdi. RahÅŸan Affı’na destek veren Kutan, 21 Aralık 2000’de yapılan oylamada kabul oyu verdi.

Recai Kutan, Fazilet Partisi’nin de kapatılmasıyla, 2001 yılında Saadet Partisi’nin kurucuları arasında bulundu ve kurucu genel baÅŸkanlık görevini üstlendi.

Kutan, sürdürdüğü genel baÅŸkanlık görevini, 11 Mayıs 2003 tarihinde yapılan 1. OlaÄŸan Kongrede Necmettin Erbakan’a devretti ancak, 29 Aralık 2003’te Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Necmettin Erbakan’ın kesinleÅŸmiÅŸ hapis cezası nedeniyle görevlerinden ayrılmasını istedi.

Bunun üzerine Erbakan, 30 Ocak 2004’te parti üyeliÄŸinden ve genel baÅŸkanlıktan istifa etti. Bu tarihten itibaren Recai Kutan, genel baÅŸkanlık görevini vekaleten yürütmeye baÅŸladı. Kutan, 8 Nisan 2006’da yapılan 2. OlaÄŸan Kongre’de, genel baÅŸkanlık görevini bu sefer seçimle üstlendi. Kutan, 2007 genel seçimlerinden sonra genel baÅŸkanlık görevini, 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan 3. OlaÄŸan Kongrede Numan KurtulmuÅŸ’a devretti.

Recai Kutan, Saadet Partisi Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu’nda üyeliÄŸinin yanı sıra, yine kurucuları arasında yer aldığı Ekonomik ve Sosyal AraÅŸtırmalar Merkezi’nin genel baÅŸkanlığını da yürütmekteydi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ä°stanbul Valisi’nden yayın yasağı uyarısı

HIZLI YORUM YAP