16 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Mudanyalı kadınlar tek ses oldu

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları Mudanya Mütareke Meydanı'nda protesto edildi. "Yan Yana, Omuz Omuza, Kadına Şiddete Hayır" sloganlarıyla seslerini yükselten kadınlara Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç tam destek vererek, "Her zaman yanınızdayım" dedi.

Mudanya’da kadınlar, son zamanlarda artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik ÅŸiddet olaylarını protesto etmek için bir araya geldi. Mütareke Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında, siyah giyinen kadınlar, “Yan Yana, Omuz Omuza, Kadına Åžiddete Hayır” sloganlarıyla seslerini yükseltti. Mudanya Belediye BaÅŸkanı Deniz Dalgıç, kadınların güvenliÄŸi için belediye olarak çeÅŸitli önlemler alacaklarını ve her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Mudanya Belediyesi’nin düzenlediÄŸi etkinliÄŸe katılan kadınlar, dövizler ve sloganlarla ÅŸiddete karşı mücadele mesajı verdi. “Bir kiÅŸi daha eksilmeye tahammülümüz yok”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Susma haykır, kadın vardır”, “Artık öldürülmek istemiyoruz”, “Hikayesi yarım kalan herkes için adalet”, “Tecelli etmiyorsa adalet, kopsun kıyamet” ÅŸeklinde sloganlar atan Mudanyalı kadınlara erkekler de destek verdi.

“YAÅžAMAK İÇİN KORKMAK Ä°STEMÄ°YORUZ”

DEMETER EÅŸitlikçi Kadınlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Nilgün ArslanoÄŸlu, kadına yönelik ÅŸiddetin her geçen gün arttığını ve kadınların sürekli bir korku içinde yaÅŸadıklarını belirtti. ArslanoÄŸlu, “Biz kadınlar seyahat ederken, gece evimize dönerken, sabahın karanlığında iÅŸe giderken korkmak istemiyoruz. YaÅŸamak için korkmak istemiyoruz. Kadınların, çocukların katledilmemeleri için erkek ÅŸiddetine karşı sesimizi yükseltecek, özgür, eÅŸit bir yaÅŸam için mücadele etmeye devam edeceÄŸiz. Yasaları uygulamayanlardan hesap soracağız” dedi. 6284 sayılı kanunun etkin bir ÅŸekilde uygulanması gerektiÄŸini söyleyen ArslanoÄŸlu, “Bu yasaya yönelik saldırılar, kadınların yaÅŸam hakkını tartışmaya açmak demektir. Gelin, 6284’ü uygulatmak için ses olalım ve kadın cinayetlerini durduralım” çaÄŸrısında bulundu.

“GÃœVENDE OLMAK Ä°STÄ°YORUZ”

Sokaklarda korku deÄŸil huzur, ÅŸiddet deÄŸil güvenlik istediklerinin altını çizen CHP Mudanya Kadın Kolları BaÅŸkanı Hayriye Baykara, “AKP iktidarı döneminde, kadına yönelik ÅŸiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaÅŸanmıştır. Bu artış, hükümetin gerekli önlemleri almada yetersiz kalması ve caydırıcı politikaların uygulanmamasıyla daha da derinleÅŸmiÅŸtir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, kadınların özgür ve güvenli bir ÅŸekilde yaÅŸama hakkını savunmaya ve bu yolda gereken her türlü mücadelenin öncüsü olmaya devam edeceÄŸiz. Kadınların sokaklarda korkuyla deÄŸil, huzurla, güvenle yürüdüğü, Ä°stanbul SözleÅŸmesi’nin yeniden yürürlüğe girdiÄŸi bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir” diye konuÅŸtu. Mudanya Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Nisa Kartaltepe ise, “Mudanya Belediyesi olarak kadın dostu bir kent yaratmak için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceÄŸimize ve bu süreçte görevi olan tüm paydaÅŸlarımızın da sorumluluklarını hatırlatarak, takipçisi olacağımıza söz veriyoruz. Kadınlar hayattır, hayat kadınlarla güzeldir” dedi.

“ÇÖZÃœMÃœ KADINLARA BIRAKAMAYIZ”

Mudanya Belediye BaÅŸkanı Deniz Dalgıç, yüz yıl öncesine göre kadına bakışın geriye gidiyor olmasından büyük üzüntü duyduÄŸunu söyleyerek, sorunun çözümünde en önemli görevin erkeklere düştüğünü söyledi. Protestoya erkek katılımını yetersiz bulan Dalgıç, “Bu sorunların çözümünü kadınlara bırakamayız. Sorunun kaynağı olan biz erkekler çözümün en büyük parçası olmak zorundayız. Çünkü gücün bizde olduÄŸunu düşündüğümüz için bu olayları yapan biziz. Bütün bunların ortadan kalkması için bizlere çok büyük görev düşüyor. Bu akÅŸam burada siyahları giyerek çaÄŸrıya cevap verdik. Ancak bu katılımın daha fazla olması gerekirdi. Mustafa Kemal Atatürk toplumun her tarafında kadınları öncelerken böyle yapmamıştır. Bize verdiÄŸi ödev, bize verdiÄŸi görev bu deÄŸil. Aklımızı başımıza toplayalım.” dedi.

“HER DAÄ°M YANINIZDAYIZ”

Ãœzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getireceklerinin altını çizen BaÅŸkan Deniz Dalgıç, “Mudanya Belediyesi olarak ben ve arkadaÅŸlarım buradayız. Hepiniz bize güvenin. Ne zaman bu konuda bir derdiniz varsa bize ulaşın. Her daim yanınızdayız” dedi. Dalgıç, kadınların güvenliÄŸi için belediye olarak hayata geçirecekleri dört yeni uygulama hakkında ÅŸu bilgileri verdi: “Kadınların sokaklarda güvenle yürüyebilmeleri için karanlık alanlardaki aydınlatmaları artırıyoruz, stratejik noktalara güvenlik kameraları ekliyoruz ve kadına ÅŸiddet için özel bir WhatsApp Hattı kuruyoruz. Ayrıca, mavi ışık direkleri yerleÅŸtirerek acil durumlarda güvenlik güçlerine ulaşımı hızlandıracağız. Bunların yanı sıra, baÅŸta Belediyemizde çalışan arkadaÅŸlarımız olmak üzere erkeklere yönelik bilinçlendirme eÄŸitimleri düzenleyerek toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyoruz.”

“SIRADAKÄ° OLMAKTAN KORKUYORUM”

11 yaşındaki Nermin Dükkancılar protesto sırasında duygulanarak gözyaÅŸlarına hakim olamadı. Artan ÅŸiddet olaylarından çok etkilendiÄŸini söyleyen Nermin, “Sıradaki ben olmaktan korkuyorum. Okula giderken, dışarı çıkarken çok korkuyorum. Yanımızda biber gazı taşımaya baÅŸlamıştık ama artık o da çok pahalandı, alamıyoruz. Kendimi hiç güvende hissetmiyorum.” diye konuÅŸtu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kayıp Rojin 81 ilde aranıyor

HIZLI YORUM YAP