16 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Helal Akreditasyon Kurumundan Köfteci Yusuf’la ilgili açıklama

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından numune alma ve analiz işlemlerinin gerçekleştirildiği tarihte Köfteci Yusuf'un, HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş herhangi bir belgesi bulunmadığını bildirdi.

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) yapılan açıklamada, HAK’ın doÄŸrudan ürün veya hizmetlere helal belgesi düzenlemediÄŸine iÅŸaret edildi.

HAK’ın, kanunlarla kendisine verilen yetkiye istinaden belgelendirmeyi yapan yerli ve yabancı helal belgelendirme kuruluÅŸlarını, ilgili mevzuat ve uluslararası standartlarda ortaya konulan objektif kriterler ışığında denetleyip baÅŸarılı olmaları halinde akredite ettiÄŸi ve yetkilendirdiÄŸi vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

“Yakın dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından saÄŸlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesinde yer alan bir gıda iÅŸletmesinin Ankara’da yerleÅŸik 2 farklı hizmet sunum noktasında bu yıl mart ayında alınan numunelerde ‘domuz geni tespiti’ yapıldığı görülmüştür. Bakanlık tarafından numune alma ve analiz iÅŸlemleri gerçekleÅŸtirildiÄŸi tarihte iÅŸletmenin HAK akreditasyonu ile düzenlenmiÅŸ herhangi bir belgesi bulunmamaktadır. Ä°lgili iÅŸletmenin, sadece ana üretim merkezinde imal edilen muhtelif ürünler için, mevzuat ve uluslararası standartlara istinaden yerli bir belgelendirme kuruluÅŸunca helal belgesi düzenlenme tarihi 15 AÄŸustos 2024’tür. Ayrıca aÄŸustosta ilgili kuruluÅŸun düzenlediÄŸi helal belgesi sadece, sınırlı surette iÅŸletmenin ana üretim üssünde imal ettiÄŸi ‘kıyma, hazırlanmış et ve et karışımları, ilikli kemik suyu ve çorbayı’ kapsamaktadır.”

Savunma talep edildi

SaÄŸlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesine konu olan gen mevcudiyetinin ise bu ürünleri merkezden getirip tüketime hazır hale getiren hususi 2 restoranın hizmet sunumunda ortaya çıktığının altı çizilen açıklamada, “Dolayısıyla iÅŸletmenin yemek hizmeti sunduÄŸu ve Bakanlığın listesine konu restoranları HAK akreditasyonu ile düzenlenen helal belgesinin dışındadır. YaÅŸanan tüm bu geliÅŸmelere istinaden HAK, süreç içerisinde hiçbir ihmal ve benzeri olmadığını tam olarak doÄŸrulamak adına belgeyi düzenleyen kuruluÅŸtan resmi bir savunma talep etmiÅŸ ve ayrıca yine aynı kuruluÅŸa yönelik bir yerinde denetim süreci baÅŸlatmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

HAK’ın, yerli ve yabancı uygunluk deÄŸerlendirme kuruluÅŸlarından kendisine gelen akreditasyon baÅŸvurularını bu alandaki uluslararası standartlarda yer verilen kural ve ilkeler uyarınca titizlikle deÄŸerlendirmeye devam edeceÄŸi vurgulanan açıklamada, Kurumun ayrıca akredite ettiÄŸi belgelendirme kuruluÅŸlarını da hem mutat gözetim planlarına baÄŸlı olarak hem de piyasadan alınan geri bildirimler ve kuruluÅŸların performanslarına göre ortaya çıkacak risk durumuna baÄŸlı olarak düzenli aralıklarla izlemeyi ve kontrol etmeyi sürdüreceÄŸi belirtildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı

HIZLI YORUM YAP