16 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

MEB sadece kadın öğretmenlere giyinme dersi verecek!

Milli Eğitim Bakanlığının kadın öğretmenler için giyinme dersi vereceği uygulama kamuoyunun tepkisini çekti. Sadece kadınlara uygulanması ise ayrı bir eleştiri konusu oldu. Sendikalardan da söz konusu duruma tepki gecikmedi.

Milli Eğitim bakanlığının yeni uygulaması tepki çekti. Kadın öğretmenlere giyinme dersi verilecek. Projenin başında Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan var.

DERS SADECE KADINLARA

Öğretmenlere nasıl giyineceklerini anlatacakları uygulamaya ‘Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları‘ adı verildi. Erkeklere ders verilmeyecek olup sadece kadınlara verilmesi tepki çeken ana unsurlardan biri oldu.

18 EKÄ°M’DE BAÅžLIYOR

Bakanlık Enstitü Sosyal adlı sivil toplum kuruluÅŸuna konuyla ilgili özel izin verdi. Derslerin 18 Ekim’de baÅŸlayacağı belirtildi.

SENDÄ°KALARDAN TEPKÄ°

EÄŸitime katılmak isteyen kadın öğretmenlerden form doldurması istendi. Formdaki soruları eksik cevaplayan öğretmenlerin baÅŸvuruları reddedildi. Sendikalar ise bu duruma tepkili…

EĞİTİM-SEN KARŞI ÇIKTI

EÄŸitim-Sen’den yapılan açıklamada, “Kadınların nasıl yaÅŸayacakları, nasıl çalışacakları, nasıl giyinecekleri bir biçimiyle tariflendirilmeye çalışılıyor. Makbul kadın yaklaşımı hakim kılınmak isteniyor.” denildi.

“BUNUN AMACI DAYATMAKTIR”

EÄŸitim-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Kadem Özbay da uygulamaya tepki gösterdi. Özbay, “Cumhuriyetin öğretmenlerine nasıl giyineceÄŸini öğretecekmiÅŸ. Bunun amacı öğretmek deÄŸil aslında nasıl giyineceÄŸini dayatmaktır. Cumhuriyetin öğretmenlerine kıyafet üzerinden baskı kurulamaz. Cumhuriyetin öğretmenleri nasıl giyineceÄŸini bilir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ölen kadınları suçladı, AK Partiden ihraç edilecek

HIZLI YORUM YAP