23 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

TUSAÅž’a terör saldırısı: 4 ÅŸehit, 14 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(TUSAŞ'a terör saldırısı) 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

TUSAÅž’ın Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleÅŸkesinde, saat 15.30 sıralarında, kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiÄŸi belirtildi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “(TUSAÅž’a terör saldırısı) 4 ÅŸehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını ÅŸiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından adli soruÅŸturma baÅŸlatılmış olup, 1 baÅŸsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiÅŸtir. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil ÅŸifalar diliyorum.”

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Yılmaz’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÅž (TUSAÅž) Ankara Kahramankazan yerleÅŸkesine yönelik gerçekleÅŸtirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda ÅŸehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil ÅŸifalar diliyorum. Saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiÅŸ, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca da adli soruÅŸturma baÅŸlatılmıştır.

Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayisinde elde ettiÄŸi baÅŸarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduÄŸu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.”

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Yılmaz, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÅž Ankara Kahramankazan yerleÅŸkesine yönelik gerçekleÅŸtirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayisinde elde ettiÄŸi baÅŸarıları hedef almıştır.” ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Rutte açıklama yaptı

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, “NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız. Terörün her türlüsünü ÅŸiddetle kınıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şunları kaydetti:

“Rabb’im bütün mühendislerimizi, araÅŸtırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuÄŸundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye’nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın liderliÄŸinde çalışmalarımızı sürdüreceÄŸiz. Ãœmit ediyorum ki yaÅŸanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAÅž’taki tüm kardeÅŸlerimize geçmiÅŸ olsun dileklerimi buradan sunuyorum.”

Savunma sanayisi temsilcileri TUSAÅž’taki terör saldırısının ardından Ä°stanbul’dan Ankara’ya hareket etti

Olay sırasında CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanı (SSB) Haluk Görgün, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÅž (TUSAÅž) Genel Müdürü Mehmet DemiroÄŸlu ve savunma sanayisi alanındaki üst düzey yetkililer, Ä°stanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilen SAHA EXPO’da bulunuyordu.

Terör saldırısını haber alan heyet, hızla fuar alanından ayrılarak Ankara’ya doÄŸru hareket etti.

Saldırıya ilişkin yayın yasağı

RTÃœK BaÅŸkanı Ebubekir Åžahin, “TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır.” açıklamasını yaptı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Asılsız iddialara itibar edilmemeli”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, “TUSAÅž Kahramankazan tesislerinde yaÅŸananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” ifadelerine yer verildi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2025 kıdem tazminatı ne kadar oldu?

HIZLI YORUM YAP